По време на представянето на новия си Snapdragon процесор, Qualcomm демонстрира и мистериозно устройство с два екрана, работещо с Windows 10. Сега нов слух твърди, че то не е толкова иновативно, колкото си мислим.

Наблюдателен Twitter потребител споделя, че двете страни на устройството наподобяват доста на стандартен Surface Go и поне съотношението на екраните е същото. Според него, това са просто два Surface Go таблета, „залепени“ един за друг – най-вероятно с магнит.

С други думи, вместо подвижна клавиатура, към единия таблет е закрепен още един.

Не трябва да забравяме, че макар комерсиалната версия на Surface Go да се захранва от чип на Intel, първоначално устройството трябваше да има процесор именно от Qualcomm. Така вероятността мистериозното ново устройство да е базирано на подобна връзка е сериозна.

Microsoft също някога планираше да улесни създаването на таблет с два екрана чрез свързването на два таблета Surface Go със специален кейс. Новата идея може да бъде именно такъв лесен начин за представяне на хрумването пред широка публика, особено ако то е придружено с някои интересни и полезни софтуерни екстри.

Ако е така, този необичаен хибрид няма да е прецедент. Преди време видяхме Dell Januss, което беше друго устройство с ARM процесор и два свързани Windows 10 таблета.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
ИванCapitalismus, #MAGA Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Capitalismus, #MAGA
Capitalismus, #MAGA

Сега е време някой да залепи два Surface Book-а един за друг и да имаш ултра-портабилити лаптопо-таблет в едно със SIM карти, а за Българския вариант – два full towers и да ги носиш на гърба като товарно магаре.

Иван
Иван

Ем, и аз да направя един нов ПК. Вземам 4 таблета и ги залепям. 😀