Слух: Microsoft или Google купува Twitter преди края на годината

0
37

Социалната мрежа за микроблогинг Twitter може да има нов собственик преди края на годината, като най-вероятно неговото име ще бъде Google или Microsoft. Според източници на NBC, Twitter вече разглежда няколко оферти, сред които такава от компанията-майка на Google – Alphabet, както и лидерът в облачните изчисления Salesforce. Очевидно бордът на директорите на Twitter е настроен положително към евентуалната сделка и провежданите в момента разговори могат да доведат до нейната реализация в следващите няколко месеца.

Според същите източници, Google се интересува най-вече от данните, които Twitter генерира, както и от позицията на компанията на медийния пазар.  Другият най-сериозен кандидат е Microsoft, която иска да действа превантивно, за да не допусне Salesforce да сложи ръце върху Twitter. Третият потенциален купувач е най-големият американски мобилен оператор Verizon, който по-рано тази година закупи Yahoo за почти 5 милиарда долара.
 
Twitter стартира през март 2006 г. и в момента е една от най-големите социални мрежи в света с 313 милиона активни месечни потребителя.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари