Смарт-часовниците и фитнес-тракерите ще бъдат заменени от свръхгъвкави сензори

0
54

Според изследователската компания ABI Research, носимите устройства за здравето, които образуват категорията Wearable Healthcare, включваща медицинска носима електроника и различни фитнес-приспособления, следящи показателите на физическата активност и здравето, днес осигуряват 6,8 милиарда щатски долара приходи от общия оборот на пазара на носимата електроника, който е 25 милиарда долара. Анализаторите смятат, че в бъдеще този вид устройства ще доминират при носимата електроника и до 2022 г. ще донесат около 10 млрд. долара приходи.

Носимите устройства за здравето ще излязат извън рамките на традиционните смарт-часовници и фитнес-тракери, убедени са експертите. На мястото на днешните доста тромави подобни устройства ще дойдат по-тънки и свръхгъвкави сензори, които ще направят носимата електроника още по-интелигентна и полезна.

Сензорите ще се интегрират в малки пластири, които ще се залепват директно върху кожата на лицето и непрекъснато ще събират жизнени показатели и други биометрични данни за потребителя. Като пример, експертите са привели вече съществуващите днес електронни татуировки Rotex и гъвкавите сензори и дисплеи Royole.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари