Снимки на първия космически хотел

0
112

Ерата на масовия космически туризъм настъпи и това се случи по-скоро отколкото доста хора си мислеха, че е възможно. Ако разполагате с един милион долара, които са ви излишни, вече можете да си направите резервация в първия космически хотел, информира Mashable.

Хотелът е руски и ще приеме първите си посетители след пет години. Срещу седемцифрената сума гостите ще могат да се насладят на пет дни престой в космоса. Обстановката няма да е особено луксозна, но това ще се компенсира от гледката през илюминаторите на хотела и усещането за безтегловност.

До самия орбитален хотел гостите ще пътуват на борда на ракетата Союз. Пътешествието ще продължи един ден. Толкова време е нужно за да бъдат извършени маневрите от излитането до скачването с хотела. Теоретично процесът може да се извърши и по-бързо, но за да се икономиса гориво маневрите продължават цял ден.

Космическият хотел ще обикаля около Земята на височина от 350 километра. Капацитетът му ще бъде седем гости, за които са предназначени четири каюти.

Гостите на руския хотел ще могат да се насладят на най-добрите ястия, които могат да бъдат закарани в космоса. На тяхно разположение ще има и душ, а при леглата е налице избор за спане във вертикално или хоризонтално положение. Не че това има значение при липсата на гравитация.

Цената от един милион долара е атрактивна, но ако не разполагате с толкова пари можете просто да се насладите на някои снимки и графики от интериора и екстериора на хотела.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за