Сноудън: АНС се занимава с промишлен шпионаж

0
32
Както съобщава изданието ВВС News, по време на интервю, дадено за германския телевизионен канал ARD, бившият служител на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън е обвинил разузнавателната агенция в промишлен шпионаж. Той е заявил, че АНС следи най-големите производители в Германия, конкуриращи се пряко с американски фирми.

Като пример той посочва, че NSA събира информация за дейността на технологичната компания Siemens. „Ако те (NSA) смятат, че информацията, получена от Siemens, може да бъде използвана в полза на националните интереси, а не за интересите на националната сигурност на САЩ, то те ще я получат“, съобщи Сноудън.

В допълнение, бившият служител на АНС, който в момента пребивава в Русия, която му предостави временно политическо убежище, заяви, че американските власти искат да го убият. Ще отбележим, че Министерството на правосъдието на САЩ заведе наказателно дело срещу него, обвинявайки го в кражба на държавна собственост, неоторизиран достъп до информация от значение за отбраната и в умишлено предаване на класифицирана информация на специални служби на други страни.

По всяко от тези обвинения Сноудън може да бъде осъден на до 10 години лишаване от свобода.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари