Сноудън заяви, че е попаднал в капан в Русия

17
4311

Бившият служител на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън, на когото руските власти предоставиха убежище, заяви, че в Русия е попаднал в капан.

В интервю за Joe Rogan Experience той заяви, че е твърде критично настроен относно руското правителство. Сноудън каза, че вече е критикувал президента на Русия, както и руските закони за следене.

„Намирам се в страна, която не съм си избирал и където се оказах в капан“ – каза Сноудън в интервюто за американския коментатор Джо Роугън.

Бившият агент напомни, че е бил на път за Латинска Америка, когато правителството на САЩ е анулирало неговия паспорт и той е нямал никакъв друг избор освен да остане в Руската Федерация.

Според думите на бившия агент, твърде тежко и трудно е да си в опозиция към правителството на САЩ, като съвсем същото важи и за правителството на Русия.

„Това е трудно, но необходимо“ – допълни бившият агент на АНС.

Интересно е, че Сноудън счита, че е абсолютно сигурно, че САЩ ще се опитат да се намесят в изборите в Русия.

„Няма съмнение, че Руския ще се намесва в американските избори. И няма съмнение, че САЩ ще се намесва в руските избори. Само че никой не обича и не иска да говори за това“.

„Аз може да съм с палто, шапка и шал на лицето през зимата и лицето ми почти да не се вижда, но винаги има някой, който ще дойде при мен и ще каже: „Вие Сноудън ли сте?“ Това впечатлява“.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
17 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари