Собственик на ресторант обвини Google Maps за неговото затваряне

0
40
Понякога грешките в картографските услуги излизат доста солени както за създателите им, така и за техните клиенти. Поредното потвърждение за това стана историята на ресторанта Serbian Crown, разположен в щата Вирджиния, САЩ, който, по думите на неговия собственик, е бил закрит след почти 40 години работа заради грешка в листинга на Google Maps. Според интервю, дадено от вече бившия собственик на заведението Рене Бертаня пред ресурса Wired, преди известно време данните в Google Maps са претърпели промени и сега сочат, че ресторантът не работи в събота и неделя – дните, в които преди той е бил посещаван от най-голям брой любители на вкусните ястия.

В резултат на това броят на клиентите намалял драстично, което, според Бертаня, е напълно естествено, тъй като, ако някой поклонник на руската и френската кухня, в които е било специализирано заведението, разбере от Google, че любимият му ресторант е затворен точно в деня, в който той би искал да го посети, той едва ли въпреки това би се отправил към него. Значителното намаление на броя на посетителите принудило Рене Бертаня да се откаже от бизнеса. Сега той и адвокатът му обвиняват за това компанията Google и нейната картографска услуга. Причината за това е фактът, че в своите условия за използване на услугата интернет-компанията се задължава да извършва предварителна модерация на входящата информация преди публикуването ѝ в листинга на Google Maps. В конкретния случай, обаче, в данните на услугата се съдържа сериозна грешка.

Именно тази небрежност, според Рене Бертаня, е станала и причина за закриването на Serbian Crown. Сега той смята да отстоява правотата си в съдилищата на щата Вирджиния. Освен това, според адвоката на Бертаня, е напълно възможно в случая да става дума за саботаж от страна на някой от собствениците на конкурентните ресторанти, разположени в близост до Serbian Crown. Самата компания Google, обаче, не вижда причина за подобни обвинения и настоява, че искът срещу нея е неоснователен.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари