Собственик на Tesla заяви, че е бил блокиран от своя Model S, след като батерията му е умряла. Проблем, за чието отстраняване производителят на автомобили му е казал, че ще струва над 20 000 долара.

Миналата седмица Марио Селая публикува видеоклип в TikTok, в който обръща внимание на проблема.

Той получи над 15 милиона гледания. В TikTok Зелая казва, че батерията на неговия Model S е напълно изхабена, поради което той не може да влезе в автомобила. Дори няма достъп до документите за собственост в автомобила, за да го продаде.

Автомобилът също така не реагира на зареждане, казва той.

„Ето защо никога не трябва да си купувате Tesla, хора“, казва Селая във видеото, наричайки автомобила „парче боклук“. Купил колата чисто нова за 140 000 долара през 2013 г.

Собственикът на Tesla е можел да получи достъп до автомобила ръчно, като демонтира предната броня или влезе през отвора за гуми. Обясни, че не е имал време и желание за това.

В по-ранно видео собственикът на Tesla от Торонто показва сервизна оценка от Tesla от 14 март.

Оценката показва, че подмяната на батерията за електромобила ще струва над 28 000 канадски долара или над 21 000 щатски долара.

Автомобилът се е нуждаел от подмяна на батерията, след като е изминал малко над 77 000 мили, според документа, който собственикът е споделил в TikTok.

Батериите на Tesla са проектирани да изминат от 300 000 до 500 000 мили или около 21-25 години, преди да се наложи да бъдат подменени. Това заяви Илон Мъск преди време.

Миналата година Electrek съобщи, че собствениците на Tesla са получили оценки за подмяна на батериите, на цени между 20 000 и 30 000 долара

В отделен видеоклип Зелая каза защо е закарал колата в сервиза на Tesla

Направил го след като е получил предупредително съобщение за „високо напрежение на батерията“. Проблем, който може да доведе до запалване на батерията на електромобила.

Казват му, че проблемът няма да бъде покрит от гаранцията.

По-късно закарал своя Model S в регулаторната агенция на страната си, Transport Canada. Техниците му казали, че батерията е ръждясала, защото дренажният маркуч на климатика на автомобила е бил разположен над корпуса на батерията. Непрекъснато е пропускал вода в блока на батерията.

Във видеоклип от миналата седмица Селая казва, че най-накрая е успял да продаде автомобила. Платил 30 долара за нови документи за собственост. В TikTok клипa се вижда как новият собственик отваря предната броня, за да получи достъп до вътрешността на автомобила. Сагата му може да проследите в профила му тук.

Това ще бъде краят на моето пътешествие с Tesla.Тя е извън живота ми. Дръжте я далеч от вашия.

Марио Селая

Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

39 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари