Собствениците на рутери Cisco останаха неприятно изненадани

2
23

Когато човек си купи рутер той очаква, че ще може да го експлоатира както намери за добре. Една от реномираните марки в тази сфера е Cisco и техните рутери са на почит сред потребителите. От време на време компанията пуска обновления на фирмуера, за да могат клиентите винаги да ползват качествени и безпроблемни услуги. При последното обновление на рутерите Cisco обаче, доста хора останаха неприятно изненадани. Оказа се, че след обновлението устройствата става неизползваеми, ако потребителят не се регистрира за отдалечените интернет услуги на компанията, съобщи Neowin.

Който откаже да си направи регистрация няма да може да използва рутера си и устройството става на практика безполезно. Противниците на отдалечената услуга на Cisco смятат, че чрез нея компанията иска да шпионира хората и да следи активността им.

По-наблюдателните потребители забелязаха, че малко преди пускането на проблемния фирмуер от Cisco са обновили своето споразумение за работа с лични данни, за да узаконят предстоящите катаклизми.

Там вече се казва, че потребителите на услуги, предоставяни от Cisco могат да бъдат следени и част от информацията за активността им ще бъде записвана. В това число влиза качеството на текущата връзка, какви приложения са стартирани на рутера и кои опции използва потребителят. Cisco си запазват правото да следят и подробностите за мрежовия трафик и интернет историята.

След масово недоволство от страна на потребителите компанията предостави инструкции, в които се обяснява как може да се върне старият фирмуер. Повечето от обикновените хора обаче, вероятно изобщо няма да разберат какво е станало и ще запазят новия фирмуер, чрез който Cisco ги шпионира.

По-късно от компанията побързаха да успокоят клиентите си, като пуснаха разяснения по спорната тема, които може да прочете тук.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
sliderumtERROR85 Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
sliderum
sliderum

Подписаха си смъртната присъда! Съдът ще е потребителският отказ от закупуване на техни продукти.

tERROR85
tERROR85

🙂 брех голям интерес какво тегля из нета 🙂
Банкови сметки и карти дали ще записват :hush: