Притежатели на електромобили си докарват доход до $1530 годишно, като просто паркират автомобила и предоставят излишната енергия и капацитета на акумулаторните батерии в стандартната електрическа мрежа.

Тестовете проведени в Дания от автомобилния производител Nissan и най-голямата италианска енергийна компания Enel показаха, че акумулаторните батерии на електромобилите могат да уравновесяват и стабилизират търсенето и предлагането на електричеството в енергийната мрежа и да генерират съвсем реален доход на своите собственици.

Технологията свързваща електрическите транспортни средства със стандартната електрическа мрежа могат да бъдат още един ресурс за енергийните оператори, които се стараят да интегрират енергията на вятъра и слънчевата енергия в своите разпределителни системи. С увеличаване разпространението на електромобилите, енергийните оператори ще трябва да обръщат повече внимание на излишъците от енергия в акумулаторите на тези транспортни средства.

По време на тестовете в Дания се изясни, че всеки собственик на електромобил може да спечели до $1530 годишно, предоставяйки акумулаторните батерии на своето превозно средство за изглаждане на натоварването на електрическата мрежа. Това може да става при паркирането и престоя на електромобила.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
39 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари