fbpx
23.8 C
София

Сортиране на писмата ви по важност с Gmail

Най-четени

Калин Карабойчев
Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

От днес стартира новата опция на Gmail. Тя е озаглавена Priority Inbox и представлява своеобразна класификация на вашите писма по степен на важност. С новата опция вашата пощенска кутия ще се промени завинаги, ще бъде подредена и по-достъпна от всякога. Това ще разреши всичките ви проблеми с купищата писма, които получавате ежедневно.

С помощта на Priority Inbox имейл приложението само ще определя степента на важност на входящите писма и ще ги сортира по съответен начин в три категории: „важни непрочетени”, „отбелязани” (за последващо преглеждане) и „всички останали”. За определяне степента на важност на писмата се отчита колко често потребителите пишат на даден адресат, колко често му отговарят и прочие. Така една част от съобщенията ще бъдат поставяни на централно място при отваряне на пощенската кутия, за да ги видите, че са главни, и за да се заемете първо с тях. Освен това вече вместо да ви се показва колко непрочетени писма имате, на ваше внимание ще бъдат визирани бройките писма от съответната категория по важност.

Новата опция на Gmail, Priority Inbox ще работи със специален алгоритъм. Какъв е той точно, от Google все още не са уточнили. Точността на новата функция ще се подобрява в процеса на работа с Gmail. Освен това потребителите могат да коригират статуса на писмата, ако Priority Inbox не ги е определил правилно. Опцията няма да ви ограничава и вие даже сами можете да насочвате посоката на алгоритъма при определяне на това кое съобщение е важно и кое – не.

Priority Inbox ще се внедрява постепенно в близките няколко дни. От Google очакват успех, защото новата опция със сигурност ще зарадва онези от вас, които нямат достатъчно време да отварят стотиците писма, които получават всеки ден. Експертите от IT магнатите смятат, че Priority Inbox на Gmail ще спести приблизително 6% от времето на аудиторията за прочитане и преглеждане на съобщенията.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини