И най-бързата кола явно е толкова бърза, колкото са… софтуерните ъпдейти за нея. Въпреки, че джипът Audi E-Tron се разработва от цяла вечност, той все още не е близо до премиерата си. Немският гигант обяви, че я забавя с цели четири седмици заради “проблем с разработката на софтуер”.

Промените в неназованата програма изискват Audi отново да поиска протоколи по сигурността. Защото вече живеем във време, когато явно дори един мощен автомобил не може да тръгне свободно по пътищата, ако някой някъде не е актуализирал няколко реда команди за него.

Забавянето не е фатално само по себе си, тъй като Audi E-Tron и досега се очакваше през второто тримесечие на 2019 г. В централата на Audi обаче със сигурност не се радват на това, тъй като компанията отчаяно се опитва да изпревари появата на конкурента Mercedes EQC.

Но това дори не е единственият проблем. Източници на авторитетния Bild am Sonntag твърдят, че компанията води тежки преговори с LG Chem относно цената на батериите на E-Tron. Южнокорейците искат да вдигнат таксата с 10 процента заради високото търсене, което на свой ред като нищо ще се отрази на крайната цена на модела. Засега нито една от компаниите не коментира, но ако ситуацията е такава, със сигурност премиерата на автомобила става още по-объркана.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
7 Коментари
1 Отговори на коментарите
6 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ozzy
Ozzy

Много тъпо и неграмотно е да казваш, че джипа не е готов. Забравете за ксерокс и фадрома. Само тъпите селяни продължават да говорят така. Не може да търсиш ниво със селски лафове.

Selqnin
Selqnin

Ко рече, ко?

AxOx
AxOx

Най-важното в тази новина е, че Корейците вдигат цените на акумулаторните батерии, а това май е само началото. Скоро всички ел.коли ще започнат да имат такива дефицити и от евтина хабува алтернатива може да се окаже, че не е чак толкова хубава колкото ни го рекламираха.
Дано не съм прав.

ХартионКартонян
ХартионКартонян

Аз пък карах R8 E-tron в Asphalt 8 преди няколко години и нямаше проблем.

Кольо
Кольо

Ами да вземат да ги правят без компютри на борса. Едно време как карахме аналогови автомобили? Достатъчно е, с компютрите да се изработва дизайна на автомобилите, евентуално да участват в сглобяването, като управляват роботите и до там. Защо трябва да се качвам на нещо, което всеки малко по на ти със софтуера може да хакне, или да прихваща вируси, червеи.

kuku
kuku

е да ама пък така ше може да си вържеш аудито с айфона

the professor
the professor

ауди и bmw с техните цени никога няма да бъдат алтернатива на тесла…

Петко
Петко

От завода още с проблемите започваме :)) Типично за аЛди.