Софтуер добавя технология за разпознаване на движението към всяка уебкамера

0
25

Израелската компания Extreme Reality представи продукт, който може да направи Microsoft Kinect излишен. Едноименният софтуер на компанията (модел XTR3D) превръща всяка стандартна 2D уебкамера в сензор за движенията на цялото тяло и по този начин позволява интерактивно играене на игри. Системата работи както в Windows, така и в Android.

На изложението CES фирмата демонстрира влиянието на софтуера върху управлението на няколко игри като Beat Booster на Current Circus, например. Преди да започнат да играят, геймърите трябва да постоят малко срещу камерата с вдигнати ръце, докато софтуерът направи бърза калибрация на цялото им тяло. Потребителският интерфейс Extreme пък разпознава дланите на ръцете и позволява допълването на управлението с мишка с управление чрез жестове с ръце.

Някои популярни компютърни системи вече използват Extreme Reality. Това са, например, компютрите с Windows 8 от сериите Series 5 и Series 7 на Samsung и някои компютри на NEC. Скоро и умните телевизори на Haier ще се сдобият с тази функционалност. Кога обаче ще бъде пусната потребителска версия на технологията не е ясно.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари