Софтуер превръща двуизмерните изображения в триизмерни

1
8
Всеки човек, който се занимава с 3D визуализации ще ви каже, че това е един наистина дълъг и труден процес, който съвсем не е толкова вълнуващ, колкото изглежда готовият продукт. Сега екип от изследователи към Интердисциплинарния център в Израел и Университета „Тел Авив“ предлагат едно по-просто решение: софтуер, който позволява извличането на 3D обекти от обикновени изображения.

Технологията се нарича 3-Sweep и, според създателите й, е достатъчно проста, за да могат дори хора, които не се занимават с 3D софтуер, да я използват безпрепятствено. След като е избрал изображение, потребителят трябва да очертае границите на обект в това изображение, така че да се определят трите му измерения. Веднъж направил това, програмата сама създава триизмерен модел на обекта.

С това обаче не се изчерпват възможностите на 3-Sweep. След като вече разполагаме с готов 3D обект, можем да го обработваме и манипулираме допълнително и след това да го добавим към някое 3D изображение или сцена. За да ви стане по-ясно как става всичко това, вижте видеото по-долу.

3-Sweep със сигурност няма да се превърне в популярен сред потребителите софтуер. Подобни технологии обаче биха били изключително ценни за дизайнерите и проектантите, тъй като имат  потенциала да намалят в пъти времето и усилията, които полагат при моделирането на 3D обекти.

 

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
mIRCata Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
mIRCata
mIRCata

11.09.2013 – почти седмица преди тази „новина“.