Софтуер превръща стените в сензорни екрани с помощта на Kinect

0
22

Малка немска компания, наречена Ubi Interactive, си е поставила амбициозната цел с помощта на специален софтуер да превърне системата Kinect в устройство, което може да направи сензорен екран от всяка бяла стена, съобщи Neowin.

През април редмъндският гигант Microsoft съобщи, че ще финансира 11 нови компании, които трябва да участват в инициативата Kinect Accelerator. От новостартиращите фирми се изисква да намерят някакво полезно приложение за системата Kinect и да направят разработка на идеята си. Microsoft пое ангажимента да осигури офис пространство, пари и оборудване на компаниите.

Ubi Interactive е един от участниците в проекта и там работят трима ентусиасти от Германия. Те са си поставили за задача разработването на софтуер, който прави всяка повърхност сензорна, с помощта на Kinect. Налице вече има и работещо демо, което позволява на потребителите да манипулират с жестове изображенията проектирани на дадена стена.

Творението на Ubi Interactive вече позволява да се играе Angry Birds на стената или просто да се манипулира триизмерно изображение на света. По време на направената демонстрация е било установено, че системата отговаря доста добре на командите, които подава потребителят чрез сензорната стена.

Ubi Interactive планира да продава разработения софтуер на бизнес клиенти, а цената ще бъде около 500 щатски долара.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари