Софтуер IBM SPSS Decision Management за прогнозни анализи

0
323

Корпорацията IBM пусна нов софтуер за бизнес анализ с функции за прогнозиране. IBM SPSS Decision Management е решение обединяващо в себе си прогнозни модели от бизнес правила и средства за оптимизация, които позволяват на компаниите в автоматичен режим ефективно да взимат решения в точките на взаимодействие с клиентите.

Настройваемият уеб интерфейс е ново решение позволяващо само с три кликвания на мишката да се създаде прогнозен модел и анализ на базовия сценарии на „какво и ако“ за сравнение и проверка на резултатите, преди реализацията на този модел в действаща система. Пълният контрол върху процеса по анализа гарантира взимането на оптимални решения в реално време за промяна на стратегията по поведението на клиентите и пазарните условия.

В настоящия момент от IBM предлагат две готови конфигурируеми решения – за застрахователни и маркетингови услуги. Първото решение дава възможност за откриване на измамни заявки за изплащане на застраховки, а второто поддържа управлението по взаимодействията с редовни и потенциални клиенти, които се свързват с компаниите чрез контакт-център, Интернет, точка на продажба или електронна поща.

Всяка организация може да конфигурира и настройва IBM SPSS Decision Management за решението на специфични проблеми с бизнеса, специфични за определен отрасъл, независимо дали става дума за управление на рискове, свързани с финансовите услуги, прогнозиране на повреди по структурните елементи в производството или в борбата с престъпността в публичния сектор.

“Софтуерът за бизнес анализи IBM Business Analytics, предоставя пълна съгласуваност и точна информация на основата, на които мениджърът може уверено да взема решения за подобряване на ефективността на предприятието – коментира Rob Ashe, генерален директор на IBM по решенията за бизнес-анализи. – Ние предлагаме на всеки бизнес потребител мощни средства за прогнозиране и анализи, което улеснява избора при предприемането на най-добрите действия и намаляване на щетите, които може да се получат от вземане на неправилни решения.“.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари