Социалните мрежи влияели негативно върху сексуалната дейност

0
20

Наскоро бе публикувано последното издание на „Националното проучване на сексуалното поведение и начин на живот“ на Обединеното кралство. Тази година изследователите са останали изненадани, тъй като за първи път от стартирането на тези проучвания са отчели намаляване на сексуалната активност сред младите британци. Според тях, виновни са социалните мрежи.

Проучването показва, че от 15-те хиляди британци, които са били анкетирани, тези на възраст между 16 и 44 години правят секс по-малко от пет пъти месечно. В първите две проучвания изследователите бяха определили, че представителите на тази възрастова група правят секс шест или повече пъти в месеца.

Причината, посочена в доклада, е промяната в живота на хората, която се изразява в много неща, не само в използването на социалните мрежи. Така, например, според проучването, върху секса влияе стреса покрай твърде многото работа или покрай безработицата както и фактът, че днес хората сключват брак или избират да живеят заедно по-малко, отколкото преди десетина години.

Въпреки това, изследователите не изключват новите технологии като фактор възпрепятстващ редовния секс. Според д-р Кат Мърсър от Юнивърсити Колидж, Лондон, „Хората имат таблети и смартфони и ги взимат в спалнята, за да използват Twitter или Facebook и да отговарят на имейли.“
 

 

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за