Социалните мрежи започват да плащат на хората, за да ги използват

7
1961
Най-много пари можете да спечелите, ако публикувате по-често снимки на котки и храна

Ако следите новините, със сигурност знаете, че през последната година Facebook започна сериозно да губи доверието на своите потребители. Посещенията на най-популярната социална мрежа към 1 април са спаднали сериозно, а появилото се движение „Изтрий Facebook”вече има хиляди привърженици.

Не по-добро е положението и в Instagram. Все по-малко потребители качват снимки там, а с това сериозно може да спадне пазарната оценка на компанията. От което разбира се Марк Зукърбър ще загуби не малко пари.

Същевременно приходите от реклама все още не са спаднали. Нещо повече – заради предстоящите европейски избори, както и за задаващите се след една година в САЩ президентски избори, се очаква приходите на социална мрежа да скочат значително. Това няма да се случи обаче, ако тя има сериозен спад в потребителите.

В отчаян ход да върнат обратно своите потребители, както и да ги стимулират да използват социалните мрежи по-често днес от Facebook прие революционно решение. От компанията започват да плащат на своите потребители за създаване на съдържание, слагане на лайкове, както и за прекарване на повече време в социалните мрежи през мобилен телефон.

Най-много ще се печели от качване на снимки с котки. Доказаната формула за успех – снимките с котки и други домашни любимци са едни от най-харесваните в мрежата. И не случайно Facebook ще оцени най-високо именно тях. Всеки, разполагащ с фотогеничен домашен любимец, може да изкарва до $5 на ден ако качи снимки, които съберат над 100 лайка. На следващо място се поставят снимките на храна. Ако снимате последователно закуска, обяд и вечеря и те изглеждат добре, така че да съберат още поне 100 лайка – в акаунта ви ще бъдат заредени още $5.

Все още не е ясно как ще бъдат оценявани снимките на бебета, тези от Дубай и Йордания, но е сигурно, че за дамите и господата, които предпочитат да се снимат в по-предизвикателни пози ще има специални индивидуални оферти.

Дори и да не обичате да създавате съдържание за социалната мрежа след 1 април ще можете да печелите пари с поставянето на лайкове. Ще ви отнеме доста време обаче, тъй като за всеки лайк ще получавате по един цент. Специалисти обаче са изчислили, че по този начин средностатистическия потребител ще може да печели по около $10 на ден.

Последният вариант за печелене на пари ще е със скролване. Проучване наскоро показа, един потребител скролва около 90 метра от фийда си за един. За това вече ще се плаща.  А направилият рекорд в отделна държава за деня ще печели по $100. Условието обаче е всичко това да се случва през мобилен телефон.

Награда има и за хора, разпознаващи фалшиви новини. Тя обаче не във финансови средства. Тези хора, ще имат спечелят повече уважение от приятели и роднини и ще бъдат подигравани по-рядко. Същевременно хората, разпознаващи лесно фалшиви новини, или първоаприлски шеги като тази, ще живеят по-спокойно и с много по-малко страхове, повече усмивки и хубави моменти.

 

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
7 Коментари
0 Отговори на коментарите
7 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
7 Автори на коментарите
ManjaroРатнемокAgentpat™ТойНиколай Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Salif
Salif

Хахаха

Бай Иван
Бай Иван

Мда, а калдата ако стане коткадата, ще си намери истинските почитатели.Нях Нях.

Николай
Николай

Първи Април?

Той
Той

Честит първи април

Agentpat™
Agentpat™

Ахам, 5 гущера за 100 лайка, егати далаверата. 😀 Със сигурност това е бърз начин Фейса да изпадне в пълна неплатежоспособност. Днес е обаче 1 април и ние не ядем доматите с колците. 😉

Ратнемок
Ратнемок

НЕ!Новините са по-оригинални…

Manjaro
Manjaro

Светлине тая шега си я…а баш там!