Социалните мрежи ще правят съдържанието на потребителите възможно за прехвърляне на други платформи

0
233

Трима сенатори представиха законопроекти, които биха могли да изискват от социалните медийни компании да гарантират, че потребителите ще имат възможност да прехвърлят личните си данни и съдържание в други платформи, когато пожелаят, съобщиха от Axios по-рано във вторник. Неща като списъци с приятели и личната информация в профила ще могат да бъдат мигрирани в конкурентни платформи. Републиканският сенатор Джош Хоули и сенаторите на демократите Марк Уорнър и Ричард Блументал ръководят проекта.

Ако бъде приет, законът ще се нарича Закон за увеличаване на съвместимостта и конкуренцията чрез активиране на възможност за мигриране на услуги (ACCESS) и ще се прилага за платформи с повече от 100 милиона активни месечни потребители само от територията на САЩ.

Съгласно законопроекта платформите за социални медии също могат да бъдат принудени да направят системите си взаимно съвместими и да имат постоянна връзка по между си.

„АКо голям доставчик на комуникационна платформа използва интерфейс за оперативна свързаност между собствените си платформи и услуги и това се харесва на потребителите, то той трябва да предложи еквивалентни възможности, връзка и интерфейс при използването на конкурентни платформи“, се казва в законопроекта.

Ако искате да се запознаете по-детайлно с него, можете да го изтеглите.

 

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за