fbpx
1.7 C
София

Социалният агрегатор Digg стартира видео секция

Най-четени

Порталът за „социални“ новини Digg стартира видео раздел. Съобщение за това се появи в официалния блог на ресурса.

Новата секция е разположена на адрес digg.com/video и представлява агрегатор на най-интересните и популярни клипове в мрежата. В момента гледането на видео е достъпно само за потребителите на уеб версията на сайта, но в близко бъдеще услугата ще се появи и в приложенията на Digg за iOS и Android.

Средната продължителност на клиповете, публикувани в раздела, е 3-4 минути. По информация на The Verge, администрацията на Digg планира да добавя по 20 клипа дневно, като към всеки един ще се прикрепят етикети и връзки, позволяващи споделянето на видеото в социалните мрежи. Най-популярните материали от раздела ще бъдат представяни на главната страница digg.com.

Създаването на видео секцията е второто важно нововъведение на Digg напоследък. През лятото на 2013 г. ръководството на ресурса стартира услугата Digg Reader, призвана да замени закрития преди това популярен Google Reader.

Агрегаторът на новини Digg започва работата си през 2004 г. Основна особеност на ресурса е, че рейтингът и позицията на публикациите на сайта се определят от самите потребители. През 2012 г. Digg бе купен от компания Betaworks за 500 хиляди долара, но това не се отрази върху дейността му.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини