От космодрума Байконур успешно бе изстрелян в орбита космическия кораб „Союз МС-08“ с тричленен екипаж.

Корабът успешно се отдели от третата степен на ракетата-носител „Союз-ФГ“ и след кратка орбита взе курс към Международната космическа станция.

На борда на „Союз МС-08“ се намират космонавта Олег Артьомиев и астронавтите на NASA Андрю Фойстъл и Ричард Арнолд. Артьомиев за втори път лети към МКС, Фойстъл – за трети път, а Арнолд – за втори. Автономният полет на космическия кораб ще продължи две денонощия. Очаква се скачването с руския сегмент на МКС да се осъществи на 23 март вечерта.

„Союз МС-08“ ще достави на МКС официалната топка за световното първенство по футбол. Мондиал 2018 ще се състои в 11 града на Русия. Футболната топка носи името Telstar18, ще бъде върната на Земята от космонавта Антон Шкаплеров и ще се използва в мачовете на Световното. Откриващият двубой ще е между Русия и Саудитска Арабия, и ще се играе на 14-ти юни от 17 часа.

Руските космонавти ще заменят старо оборудване с ново и ще изведат в орбита малки наносателити, създадени от студенти. В космоса ще бъде тестван новия скафандър „Орлан-МКС“. Ще бъде монтирана и апаратурата ICARUS за мониторинг на дивите птици.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Misho
Misho

Това с топката ме разби…
Следващия път да си вземат пясъчник за да се ровят играейки в него.

и аз съм виновен
и аз съм виновен

Футболно първенство в Русия? Ring the bells?

Fuck the USA
Fuck the USA

Къде е сега иванушка глупака, да се изцепи с нещо русофобско? Няма го! Покрил се е в миша дупка, нещастника!