Союз МС-11 успешно се скачи с Международната Космическа Станция

0
316

Космическият кораб Союз МС-11 успешно се скачи с Международната Космическа Станция. Да си припомним, че на борда на кораба се намира екипаж от трима души. Това са космонавтът на Роскосмос Олег Кононенко, астронавтът на NASA Ан Маклейн и астронавтът на CSA Давид Сен-Жак, които ще останат в МКС в продължение на 194 денонощия.

Първата степен на ракетата се отдели след около 2 минути, а след около още една минута се отдели и топлинният щит. След това в нормален режим се отделиха втората и третата степен, След около шест часа и четири обиколки около Земята, корабът достигна своята цел. Първата видеоконференция на екипажите е обявена за 22:30 часа наше време.

Следващият полет до МКС е обявен за 1 март 2019 година. Екипажът на космическия кораб е определен отсега. Това са космонавтът Алексей Овчинников и астронавтите Ник Хейг и Кристина Кох.

Освен набелязаната научна програма, руските космонавти ще излязат в открития космос. Те ще разглобят част от защитата срещу метеори на кораба Союз МС-09, за да уточнят причината за неговата разхерметизация. Тази операция е планирана за 11 декември тази година.

Това е първият пилотиран полет след аварията от 11 октомври. Тогава ракетата Союз-ФГ не можа да изведе в орбита космическия кораб Союз МС-10 с новия екипаж за Международната Космическа Станция. Астронавтите успяха да катапултират и да се приземят със спасителната капсула. Причината за тази авария се оказа неизправен сензор, който трябваше да определи точното време на отделяне на първата степен.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за