Союз МС-11 успешно се скачи с Международната Космическа Станция

0
376

Космическият кораб Союз МС-11 успешно се скачи с Международната Космическа Станция. Да си припомним, че на борда на кораба се намира екипаж от трима души. Това са космонавтът на Роскосмос Олег Кононенко, астронавтът на NASA Ан Маклейн и астронавтът на CSA Давид Сен-Жак, които ще останат в МКС в продължение на 194 денонощия.

Първата степен на ракетата се отдели след около 2 минути, а след около още една минута се отдели и топлинният щит. След това в нормален режим се отделиха втората и третата степен, След около шест часа и четири обиколки около Земята, корабът достигна своята цел. Първата видеоконференция на екипажите е обявена за 22:30 часа наше време.

Следващият полет до МКС е обявен за 1 март 2019 година. Екипажът на космическия кораб е определен отсега. Това са космонавтът Алексей Овчинников и астронавтите Ник Хейг и Кристина Кох.

Освен набелязаната научна програма, руските космонавти ще излязат в открития космос. Те ще разглобят част от защитата срещу метеори на кораба Союз МС-09, за да уточнят причината за неговата разхерметизация. Тази операция е планирана за 11 декември тази година.

Това е първият пилотиран полет след аварията от 11 октомври. Тогава ракетата Союз-ФГ не можа да изведе в орбита космическия кораб Союз МС-10 с новия екипаж за Международната Космическа Станция. Астронавтите успяха да катапултират и да се приземят със спасителната капсула. Причината за тази авария се оказа неизправен сензор, който трябваше да определи точното време на отделяне на първата степен.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за