Спамърите стават все по-умни

0
14

Спамърите са се въоръжили с нова техника, с която да заблуждават програмите за блокиране на спам – рутиране на съобщения през валидни сървъри чрез заразени домашни компютри.

Според анализаторите от анти-спам организацията Spamhaus, този нов софтуер, използван за отдалечено изпращане на спам съобщения чрез заразен компютър, може да обърка дейността на анти-спам програмите, защото влияе на целия мейл сървър.

След поемането на контрола над даден компютър, софтуерът изпраща мрежово записване към своя доставчик на услуги (ISP), за да получи адресите на потребителския мейл сървър, като след това използва тези адреси, за да препрати спам е-мейли. По този начин спамът идва от ISP-то, което обърква анти-спам програмите и те не могат да го блокират.

Според Стив Линформ, директор на Spamhaus, доставчиците могат да предприемат няколко стъпки, за да предотвратят този проблем. На първо време могат да ограничат броя на е-мейли, които могат да бъдат изпратени от единичен потребител. Също така могат да използват отделни сървъри за да изпращат и получават е-мейли, което ще затрудни спамърите да разберат кой е изпращащия сървър. Освен това доставчиците могат да използват защитена технология за изпращане, наречена „SMTP AUTH“, която изисква за всяко съобщение да бъде въведено потребителско име и парола, преди да бъде изпратено.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари