Навремето Faraday Future нямаше никакви проблеми с финансирането и мнозина предполагаха, че тази компания ще може да бъде сериозна конкуренция на Tesla. Само преди две години имаше редица случаи, когато служители на Илън Мъск отиваха във Faraday Future, но сега специалистите на FF започнаха да преминават към Tesla. И по всичко личи, че това е масово явление.

Изданието Electrek съобщи, че сменилите работно си място специалисти на FF са няколко десетки, като няколко от тях са били на ключови позиции. Към днешен ден заводът на Faraday Future в Невада все още не е достроен, а финансиралата разработването и създаването на новия електромобил компания LeEco има сериозни финансови проблеми.

Поради недостатъчното финансиране, Faraday Future е принудена да съкращава хора, а много от тях сами напускат, за да се присъединят към екипа на Илън Мъск.

По всичко личи, че електромобилът на Faraday Future така и няма да излезе на пазара. Някои финансови експерти съжаляват за това, понеже показаният по време на CES 2017 електромобил можеше да бъде нелош конкурент на Tesla, понеже показа много добри технически параметри. Но младата компания Faraday Future се оказа в епицентъра на редица скандали и проблеми и не можа да представи нищо друго, освен един прототип.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари