Специалистите от Силициевата долина напускат региона поради затворените офиси и високите цени на жилищата

0
513

Специалистите и служителите в технологичните предприятия на територията на залива Сан Франциско, в южната част на който е разположена Силициевата долина, започнаха да се преместват в други градове, като много тях предпочетоха селски местности. Причината са неоправдано високите, според тези хора, цени на жилищата и на наемите. Във времената на COVID-19 специалистите масово започнаха да работят отдалечено от домовете си и вече няма смисъл да плащат скъпите наеми в този регион, понеже вече могат пълноценно да работят навсякъде – от брега на някое езеро или в съвсем евтината провинция.

Областта на залива San Francisco Bay Area, която е част от Силициевата долина, от много години е в криза по отношение цените на наемите и жилищата. Според Bloomberg, от 2001 до 2017 години в този регион са създадени 5,4 нови работни места на всяка единица жилищно пространство за един човек. По принцип в целия щат цените на жилищата и наемите са много високи – цената на средно голяма къща за живеене е над $600 хиляди, което е двойно повече от националното ниво.

Повечето хора в Силициевата долина живеят под наем и нищо не им пречи да се преместят на друго място. Цената на наема на апартамент в Залива достига $2650 на месец, а на удобна къща – $3200 на месец. Почти всички са на мнение, че това са необосновано високи цени.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари