Списък на приложенията, които са оптимизирани за работа с Apple M1

0
218

В Глобалната мрежа се появи специален сайт, в който са събрани всички приложения, предлагани за компютрите Mac с новия ARM процесор Apple M1. Уеб порталът включва както приложения които имат нативна поддръжка на новия чип, така и програмите, които се емулират с помощта на Rosetta 2.

Пълната поддръжка означава, че програмите са оптимизирани директно към архитектурата на новия процесор и използват пълния потенциал на M1. В режим на емулация чрез Rosetta 2 приложения да работят по-бавно, но могат да се използват без проблеми.

Интернет порталът Is Apple silicon ready? предлага страница с няколко колони. Налични са съответните иконки, името на приложението, компанията която го е разработила, дали е направена пълна оптимизация за M1 (цялата фамилия Apple Silicon) или се работи в режим на емулация чрез Rosetta 2, версия на програмата с поддръжката на M1, както и датата на излизане на най-новия ъпдейт.

По подразбиране порталът показва списъка с всички програми, като те могат да бъдат подредени по категории или да бъдат сортирани по азбучен ред. Ако се кликне в реда на съответната програма, вижда се по-подробна информация – номера на компилацията (версията на приложението), която е била тествана и на какво ниво е поддръжката на процесорите M1 (цялостна, бета или емулация).

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари