Сподели сайт с QR код: Нова възможност за потребителите на Google Chrome

0
390

В най-новата версия на бета програмата на популярния браузър на Google, Google Chrome е добавена нова експериментална функция, която очертава вълнуващи подробности около бъдещето на уеб сърфирането с емблематичния браузър.

Става въпрос за възможност за надстройване на визуализацията, което да даде възможност да хората да споделят връзки и линкове с други хора посредством интерактивен QR код – онези странни алтернативи на баркода, които имат формата на квадрат и вече виждаме почти навсякъде. За сега опцията е достъпна само във версиите на Chrome Canary, но би могла да си пропрати път към повече потребители по света не след дълго.

Новата опция би могла да направи споделянето на връзки от едно устройство до друго по-лесно от всякога – можете да прехвърлите бързо, просто и за секунди линк от компютъра на лаптопа или телефона си. Забравете за споделянето на URL адреси чрез имейли или чат услуги – 9сега вашите приятели и колеги могат до просто да използват телефона си, за да сканират QR кода на екрана.

Ето как да активирате новата тестова функция:

Както вече споменахме, за целта трябва да използвате последния билд на версиите Canary на браузъра

  • Посетете chrome://flags

  • Потърсете страница „Активиране на споделянето на страници чрез QR код“

  • Изберете Разрешено

  • Рестартирайте Chrome

Сега можете да кращнете с дения бутон върху страницата и в контекстното меню ще видите нов вариант за генериране на QR код на тази страница, който може да бъде сканират с помощта на смартфон или едно от многото различни устройства, които могат да четат QR кодове.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за