Според слухове, Apple ще закрие iTunes Store до края на 2019 г.

10
964

Сайтът Digital Music News съобщи, че Apple е на път да закрие iTunes Store през 2019 година. Съдейки по информацията от DMS, закриването на дигиталния магазин за музика е било планирано още през 2016 година. Apple обаче отрича тази информация, наричайки я лъжа.

„Това просто не е вярно“, е отговорът на представителите на корпорацията относно слуховете за спирането на iTunes Store.

При това, Digital Music News продължава да настоява, че планът за закриването на услугата съществува и Apple все още го спазва. Освен това, представители на уеб-сайта смятат, че iTunes Store може да бъде „унищожен“ по-рано от определения срок.

Също така има слухове, че Apple е с отделна стратегия за преместването на Apple Music. Компанията сама ще създаде потребителските акаунти за всички, които си купят музика от iTunes. Техните плейлисти и песни ще бъдат автоматично премествани в библиотеката на стрийминговата услуга на корпорацията. Всички потребители ще получат три безплатни месеца пробен период за работа в Apple Music. При това, песните закупени в миналото, ще бъдат достъпни за слушане независимо от наличието на абонамент.

Към тази информация трябва да се отнасяме скептично, тъй като Apple продължава да отрича, че iTunes Store в близко бъдеще ще бъде затворен. Много потребители също така са против потоковото възпроизвеждане. Вероятно, насилственото им преминаване към това няма да им хареса. Същото се отнася и за някои музиканти, които не желаят да добавят своите песни в Apple Music. Едва ли Apple ще иска да изгуби пари от лоялните си потребители и капризните музиканти, но в същото време не бива да забравяме, колко лесно компанията реши да се отърве от порта за слушалките миналата година.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
10 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари