Според слухове, Apple ще закрие iTunes Store до края на 2019 г.

12
2

Сайтът Digital Music News съобщи, че Apple е на път да закрие iTunes Store през 2019 година. Съдейки по информацията от DMS, закриването на дигиталния магазин за музика е било планирано още през 2016 година. Apple обаче отрича тази информация, наричайки я лъжа.

„Това просто не е вярно“, е отговорът на представителите на корпорацията относно слуховете за спирането на iTunes Store.

При това, Digital Music News продължава да настоява, че планът за закриването на услугата съществува и Apple все още го спазва. Освен това, представители на уеб-сайта смятат, че iTunes Store може да бъде „унищожен“ по-рано от определения срок.

Също така има слухове, че Apple е с отделна стратегия за преместването на Apple Music. Компанията сама ще създаде потребителските акаунти за всички, които си купят музика от iTunes. Техните плейлисти и песни ще бъдат автоматично премествани в библиотеката на стрийминговата услуга на корпорацията. Всички потребители ще получат три безплатни месеца пробен период за работа в Apple Music. При това, песните закупени в миналото, ще бъдат достъпни за слушане независимо от наличието на абонамент.

Към тази информация трябва да се отнасяме скептично, тъй като Apple продължава да отрича, че iTunes Store в близко бъдеще ще бъде затворен. Много потребители също така са против потоковото възпроизвеждане. Вероятно, насилственото им преминаване към това няма да им хареса. Същото се отнася и за някои музиканти, които не желаят да добавят своите песни в Apple Music. Едва ли Apple ще иска да изгуби пари от лоялните си потребители и капризните музиканти, но в същото време не бива да забравяме, колко лесно компанията реши да се отърве от порта за слушалките миналата година.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

12 коментара за "Според слухове, Apple ще закрие iTunes Store до края на 2019 г."

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   нови | стари | оценка