Сравниха Surface с пустите рафтове в магазините през социализма

0
305

След няколко дни започват продажбите на таблета Microsoft Surface и днес няколко чуждестранни ИТ-ресурси публикуваха първите си обзори на устройството, работещо под управлението на Windows RT. Припомняме, че става въпрос не за пълната версия на Windows 8, а за варианта за компютри, базирани на ARM-процесори.

Общото впечатление е следното: Microsoft е създала красив таблет, пълен с компромиси. Корпорацията е подходила към работата над Surface с усърдие и внимание към детайлите, но така и не е успяла да представи на пазара революционен продукт. Безупречни форми, добър дисплей, красив и лесен за използване интерфейс – и все пак в крайна сметка се е получило недоработено устройство, което не си струва парите, които се искат за него.

Един от най-големите недостатъци според Gizmodo, е сензорната клавиатура-калъф. Тя е просто неудобна за работа с текст: скоростта на набиране е ниска, а допускането на грешки е неизбежно. Въпреки това, най-голямото разочарование се явява екосистемата, или по-скоро отсъствието и. За Windows RT почти няма приложения, а операционната система е несъвместима с програмите за „възрастната“ версия на Windows. Магазинът за приложения за новата платформа е дори по-беден, отколкото Windows Phone и предизвиква асоциации с празните рафтове в магазините през социализма, пише Gizmodo.

С колегите си са съгласни и журналистите от SlashGear. Според тях, първоначално Surface предизвиква ентусиазъм, но Windows RT връща потребителя обратно на земята. А от The Verge, освен дизайна, хвалят и продължителното време за автономна работа на устройството, но също като колегите си се оплакват от изключително слабата екосистема. Освен това журналистите отбелязват и проблеми с производителността на таблета и „бъгове“ в софтуера.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари