Сринаха се всички онлайн услуги на Google

14
3294

Google явно има сериозни проблеми със своите онлайн услуги. Допреди няколко минути не работеше търсачката, електронната поща Gmail, YouTube, чатът Meet, Google Maps и още много други. Според информацията на DownDetector, оплакванията постъпват от целия свят – тоест това не е локален, а глобален проблем.

Продължават проблемите със смартфоните, използващи мобилната операционна система Android. В тях не работи почти нищо, свързано с онлайн услугите на Google, включително Google Play. Не работят мобилните игри, които използват уеб услугите на интернет гиганта, като например Ingress и Pokemon Go. Единственото което продължава да работи са уведомленията от приложенията.

Засега няма информация на какво се дължи този глобален срив. Google заяви, че знае за възникналата ситуация и работи върху отстраняване на тези проблеми. Редица медии коментират че срив от подобен род досега не е имало.

Преди около 10 минути интернет услугите на Google постепенно започнаха да се връщат към нормалната си работа.

Според редица експерти, проблемът е възникнал в един от кореновите дата центрове на Google в Атланта. Първоначално са престанали да работят услугите Google Account, които са повлекли със себе си останалото. Интересно е че, ако онлайн услугите на Google се ползват анонимно – тоест, без влизане в собствения акаунт, то почти всичко работи, но не много добре.

3 4 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
14 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари