Стабилната версия на Chromium Edge не може да се деинсталира

7
1508

Стабилната компилация на уеб браузъра Edge версия 18362.418 няма как да бъде деинсталирана от компютърната система, работеща под управлението на ОС Windows 10 версия 1903,

Още през месец юли тази година софтуерният гигант скри класическата версия на своя браузър Edge в компютърните системи на които бе инсталирана предварителната версия на този уеб браузър, базирана на енджина от проекта Chromium. Но сега корпорацията е решила да направи нова стъпка, с която да укрепи позициите на Chromium Edge в ролята на браузър по подразбиране в операционната система Windows 10.

В стабилната версия на този браузър вече я няма функцията за деинсталиране на програмата. Въпреки че стабилната версия на Edge на базата на Chromium все още не е достъпна на широк кръг потребители, някои все пак са изтеглили новата компилация, за да експериментират и да видят какво ново има. Уеб порталът Techdows бе първият, който съобщи, че ако се инсталира новата стабилна версия на Chromium Edge, то изчезва възможността за деинсталиране и няма как браузърът да бъде деинсталиран със стандартните средства на операционната система.

Стабилната версия на браузъра не се показва в контролния панел на Windows 10, а в панела за програми и компоненти е неактивна и е оцветена с типичния за това състояние сив цвят.

Досега Edge можеше да бъде деинсталиран, нов неговата версия 18362.418 в ОС Windows 10 1903 тази опция липсва и най-вероятно няма да я има и в официалната версия на операционната система.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
7 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
U4en
U4en

типично поведение на вирус

поемайте го и не мрънкайте
поемайте го и не мрънкайте

За какви се мислят тия потребители, че ще трият браузъра на Микромеките!

аве педро
аве педро

Коя година сме, че да праскаме команди в конзолата като линуксджии?

Аз-Съм
Аз-Съм

Е за това е „стабилна“ няма махане брат 🙂

сиг?
сиг?

Да се обзаложим ли?

спиро ракията
спиро ракията

Индийска му работа!!!

Koko6ka
Koko6ka

Коя е таЗи „стабилна“ версия, за която пишат в статията? За 6 седмичната „бета ли става дума?