Стана ясно кой е човекът закупил NFT дигитална картина за $69 милиона

4
3250
Diagonal chain made of zeros and ones. Cryptocurrency and mining. A bitcoin metaphor. Gray background. A close up. 3d rendering mock up

Стана ясно кой е човекът, който е заплатил 69 милиона долара за Beeple NFT токена. Става въпрос за някой, който се подвизава под псевдонима MetaKovan. Основател е на MetaPurse крипто фондът. За самата покупка вече говорихме и може да научите повече като натиснете тук.

Специализиран е в откриването на проекти в ранна фаза, свързани с блокчейн, финанси, изкуство, колекциониране и въобще виртуално имущество

„Когато помислим за NFT-та с висока стойност, това което закупих ще е много трудно да бъде надминато. И е много ясно защо. То представлява 13 години на ежедневен труд. Техниките могат да бъдат пресъздадени, уменията могат да бъдат надминати. Но времето е единственото нещо, което не можеш да манипулираш, да хакнеш. Това е скъпоценният камък на короната. Това е най-ценното произведение на изкуството. Неговата реална стойност е 1 милиард долара.“, обяснява MetaKovan, цитиран от BGR.

Организацията на MetaKovan е закупувала и други творби на Beeple в миналото. Цялата тази история може да се счете и като една огромна PR кампания за MetaPurse. Покупката обиколи медиите по цял свят, предизвика всякакви реакции и провокира безброй дискусии.

И вероятно едва ли скоро ще спре да се говори за нея, поради простата причина, че средният човек все още не осъзнава какво представлява тази форма на изкуство. Около NFT все още има много неясноти. Някои описват това като поредния балон, други го смятат за нещо наистина умно и практично, което ще ни служи дълги години.

Вие как мислите?

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари