fbpx
15.8 C
София

Стана ясно колко са спечелили прекупвачите от САЩ чрез най-търсените конзоли, процесори и видеокарти

Най-четени

Скалперите, иначе казано прекупвачи, които предлагат силно желани продукти на завишени цени, причиниха много главоболия на пазаруващите. Разбира се, те едва ли се трогват от това, предвид печалбите, които генерират. Знае ли се обаче колко точно са спечелили?

Въпросът е доста актуален, предвид многото възможности, които имаха под ръка напоследък – видеокарти на AMD и Nvidia, конзолите на Sony и Microsoft, процесорите на AMD

Не можем да изчислим с точност каква е сумата, но вече имаме доста сериозна отправна точка. Изчислението засяга платформата eBay в САЩ. Майкъл Дрискол, инжeнер в Oracle, е написал скрипт, който сканира обявите в Ebay, където са регистрирани продажби. Той следи определени продукти и след това обобщава информацията в лесна за разбиране графика.

Според данните, които е събрал и отново отбелязваме не са перфектни, PlayStation 5 версията с четец на дискове е генерирала над $27 милиона в продажби. Приблизителната печалба се равнява на $14.7 милиона.

Продажбите на Xbox Series X пък са направили оборот от малко над $20 милиона, с прогнозна печалба от $8.6 милиона.

Общата печалба от нови конзоли, нови видео карти и нови процесори на скалперите в САЩ е около $39 милиона долара. Данните са от септември насам. Разбира се, дял от нея има и за PayPal и eBay. Според същите данни, приблизителните приходи за тях са $2.4 милиона и $6.6 милиона респективно – от такси.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини