Стан Лий съди развлекателната компания, която съучреди, за 1 милиард долара, показват правни документи.
Легендата на комиксите твърди, че е бил принуден да сключи договор за продажба с измама, когато е бил в емоционално и физически крехко състояние.
Жалбата, подадена в Лос Анджелис във вторник, твърди, че Pow! Entertainment накарала Лий, днес на 95 г., да подпише договор за прехвърляне на името и правата си върху имиджа си.

Pow! по-късно издаде изявление, в което настоява, че Лий „ясно разбира“ условията на споразумението.

„Обвиненията са напълно безсмислени“, заяви пред Hollywood Reporter представител на компанията.

„По-специално, идеята, че г-н Лий не е дал съзнателно правата върху творческите произведения или самоличността му, е толкова нелепа, че трябва да се чудим дали г-н Лий е лично зад това дело“.

Компанията добавя:

„Доказателствата, които включват последвалите изявления на г-н Лий, са преобладаващи и с нетърпение очакваме да ги представим пред съда“.

Компанията-майка на Pow, базирана в Хонг Конг, е Camsing International Holding и тя заяви, че търси юридическа помощ за случая. Pow! Entertainment наскоро вече изрази „загриженост“ за състоянието на Лий. Стан Лий е творческата сила зад много супер герои, включително Black Panther и Spider-Man.

Искът твърди, че главният изпълнителен директор на Pow! Шейн Дъфи и съоснователят Гил Чемпиън са се договорили и се съгласили да сключат сделка с измама, за да продадат Pow! на компания в Китай и да откраднат идентичността, името, образа и имиджа на Стан Лий като част от една недобросъвестна схема, за сметка на ветерана.

Жалбата, подадена във Върховния съд на окръг Лос Анджелис, твърди, че Лий не си спомня подписването на документи за продажба, нито че ги е чел. Искът обръща внимание на смъртта на съпругата на Лий през юли миналата година и тежкото му състояние, което е причинило лошото му зрение, което предполага, че не би могъл да прочете документите.

Правните документи също казват, че Pow! е поела контрола върху личните социални медийни акаунти на Лий. Той изглежда е успял да си възвърне контрола върху своя профил в Twitter едва във вторник.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за