Старите и слаби компютри вече могат да бъдат превърнати в Android TV приставки

10
6173

Официално бе представена компилацията Android TV x86, базирана на  Android 9 Pie, която може да работи на практика с  всяко x86 устройство.

С помощта на Android TV x86  старите компютри могат много лесно да бъдат използвани в качеството на медийни центрове.  Счита се, че интерфейсът на операционната система Windows или Linux не е особено подходящ за разглеждане на медийно съдържание вкъщи.  Ето защо, специалистите на XDA  успешно портнаха  платформата Android TV за х86 компютрите.

Уеб порталът XDA  съобщи, че Android TV x86  предлага оригинален интерфейс, добре познат от телевизионните приставки, като например NVIDIA Shield TV, Xiaomi Mi Box S и още много други.  Предлаганата операционна система може да работи с процесорите на Intel и AMD, въпреки че стандартната Android TV  е съвместима само с компютърните устройства,  базирани на чипове с ARM архитектура (Qualcomm и MediaTek).

Портът Android TV x86  се базира на Android 9 Pie и работи  на почти всички х86 компютърни устройства.

Ето Какви са минималните системни изисквания:

  • Процесор:  двуядрен, 64-битов с тактова честота минимум 1,2 GHz
  •  Графика: минимум 64 MB памет

Почти всеки забравен в мазето персонален компютър или лаптоп би трябвало да съответства на тези изисквания. XDA напомня, че дори и най-евтините миникомпютри с формата на флаш стик и инсталирана Windows са много подходящи за инсталирането на Android TV x86

Android TV x86  е неофициална компилации има някои проблеми.  Ако се използва дисков дял различен от EXT4, системата спира на надписа Detecting Android TV. И още, поради липсата на Widevine L1  сертификат,  услугите от типа на Netflix не показват съдържание с HD качество.

3.8 4 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
10 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари