fbpx
5.8 C
София

Старите Kindle може да останат без интернет връзка в някои страни

Най-четени

Някои по-стари електронни четци Kindle скоро вече може да изгубят възможността си да се свързват в интернет, за да изтеглят нови книги или да получават достъп до аудио съдържание, казват от Amazon. Електронните книги на компанията от първо и второ поколение не се предлагат с включена Wi-Fi свързаност, като имат възможност да се свързват с интернет, единствено чрез клетъчна мрежа и със SIM карта – през 2G и 3G, но в някои региони по света тези остарели поколения мобилни мрежи започват тепърва да се преустановяват, което ще рече, че остарелите устройства също ще бъдат едни от многото, които нямат друга възможност за мрежова комуникация, макар и да не може да се каже към днешна дата, че са масово използвани. Потребителите в САЩ и някои избрани региони, всъщност до момента не са заплащали за интернет връзката на своите електронни четци по мобилната мрежа, тъй като тя им е била осигурена още при закупуването на устройствата, като надеждността и поддържането на свързаността се поемаха от самата Amazon.

Макар и да мислите по интуиция, че устройствата, които ще бъдат засегнати от постепенното изключване на второто и третото поколение мобилни мрежи са наистина малко, всъщност при Kindle нещата не стоят точно така, тъй като в списъка с устройства, които окончателно ще останат без интернет връзка, влизат модели, пуснати за първи път през 2016 г. По-новите електронни четци, които са на пазара в момента, използват 4G – LTE мрежи, което може да донесе на собствениците им спокойствие, че няма да бъдат засегнати, поне в близките няколко години. Тук трябва да отбележим, че по-старите поколения електронни книги от серията на Kindle нямат възможност за свързване с Wi-Fi и мобилна мрежа, а са се продавали в различни варианти с една от двете технологии за свързаност.

Amazon заяви на своите американски потребители в прес съобщение“ „Някои потребители няма да могат вече да свързват своите Kindle устройства към интернет през мобилната мрежа в САЩ заради преустановяването на 2G и 3G мрежите“. Този процес е извън контрола на самата компания, тъй като мобилните оператори изключват старите поколения мрежи и пренасочват честотните ленти, които досега са били заемани от тях, към по-новите поколения мобилни мрежи, които осигуряват по-висока скорост и модерни стандарти.

Изключването засяга и всички притежатели на смартфони, които са ограничени само до 3G мрежите, но те със сигурност няма да са никак много, тъй като потребителите са склонни да сменят много по-често своите телефони, отколкото електронни четци. В същото време в Европа някои страни планират да премахнат 3G мрежите, но не и 2G, които все още се използват за много М2М устройства и системи.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини