Стартираха доставките на Tesla Model Y извън пределите на САЩ

0
781

Вчера цената на акциите на Tesla за първи превиши $1000, като едновременно с това Илън Мъск изпрати имейл до целия личен състав на компанията, с призив да се ускори излизането на пазара на електрическия товарен автомобил Tesla Semi. Първоначалните планове бяха той да е готов към края на тази година, но поради новия коронавирус и вълненията в САЩ, всичко се прехвърля към 2021 година. Паралелно с всичко това, автомобилната компания на Илън Мъск започна да продава своя електрически кросоувър Tesla Model Y извън пределите на САЩ. Своите първи електромобили започнаха да получават хората от Канада, които имат поръчки за закупуването на кросоувъра.

Да напомним, че компактният кросоувър Tesla Model Y, който се базира на същата платформа като Tesla Model 3 (75% от компонентите на тези два модела са взаимозаменяеми) излезе на американския пазар през месец март. Това са първите партиди за Канада, които отбелязват старта на международните продажби на Tesla Model Y.

Tesla продава в Канада конфигурациите Long Range и Performance на кросоувъра при цени съответно $59 720 и $64 199. Това е цената без данъчните отстъпки, предвидени от канадското законодателство.

Tesla Model Y се продава и в Германия, но неофициално. Германска компания с дейност автомобили под наем, е купила няколко електромобила от този модел за своя автомобилен парк. Но в германския сайт на Tesla се казва, че официалните доставки на Model Y в тази страна ще започнат през първата половина на 2021 година.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари