Стартира нова кампания срещу CISPA

0
47

Организацията с идеална цел Fight for the Future стартира кампания срещу американския законопроект CISPA, който ако бъде приет ще позволи на местното правителство да получава безпрепятствено лична информация за интернет потребителите на частни компании. Кампанията е под надслов „Личното пространство е страхотно” и има за цел веднъж завинаги да сложи край на CISPA, предаде Mashable.

Кампанията е информационна и ще образова обикновените хора за тъмните страни на иначе добре изглеждащия проектозакон. Оказва се, че CISPA е добавена в последния момент към закон в американския Сенат, свързан с киберсигурността, за който вече се е знаело, че има подкрепата на двете основни партии в Съединените щати.

Единственият шанс да се попречи на CISPA да влезе в сила са масовите протести и писането на писма до отделни щатски сенатори. От тяхното гласуване зависи евентуалното приемане или отхвърляне на проектозакона. Fight for the Future са създали специален сайт, където е обяснено как човек може да се свърже с отделните американските сенатори и да им съобщи своята позиция.

CISPA е американски проектозакон, но ще засегне интернет потребителите по целия свят, тъй като доста хора ползват услуги на щатски компании, които ще трябва да се съобразяват със закона. Ако използвате Google, Gmail, Yahoo, Hotmail, YouTube или Facebook значи ще попаднете под ударите на CISPA.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари