Стартира първата световна кампания за Интернет-сигурност

0
7

“Да изчистим планетата от вируси” е мотото на първата световна кампания за Интернет-сигурност, която се организира от Internet Users Association и Panda Software. Нейната цел е да направим Интернет сигурно място за потребителите.

Интернет потребителите могат да получат необходимите информация, опит и решения за защита на техните персонални компютри срещу всички Интернет заплахи до 31 Юли на сайта на кампанията.

Тази отворена инициатива има частна и публична поддръжка в над 50 страни. Всеки човек или компания могат да се включат в популяризирането на тази кампания.

Кампанията цели да предостави на всеки потребител на Интернет по света тренинг, информация и решения. По тази причина тя е достъпна на осемте най-често използване езика във виртуалното пространство – английски, китайски, японски, испански, немски, френски, португалски и италиански.

Всяка организация, компания или институция, която желае може да се включи и допринесе за популяризирането на кампанията.

Посетителите на сайта могат да почистят компютрите си от вируси и други заплахи, използвайки безплатните инструменти от този портал както и пълните версии с включени безплатни услуги.

Потребителите имат и директна връзка със security експерти посредством форум, където могат да изпращат каквито и да е запитвания. Основната цел е решаването на всички въпроси или проблеми и събирането на свързани с Интернет сигурността предложения.

Според Global Reach в момента има 729.2 милиона Интернет потребители.
Понастоящем съществуват около 76 000 вируса в обръщение във виртуалното пространство, 1 600 от които по данни от Panda Software са активни и продължават да заразяват системите.
В екстремни ситуации могат да се появяват до 100 нови вируса всеки ден и средно около 600 всеки месец.

Комбинацията от тези възможности заедно с другите видове заплахи като хакери, spam, програми-шпиони и други създава чувство на несигурност сред потребителите на Интернет и ги кара да се чувстват уязвими. Това прави нещата по-лоши отколкото световните епидемии като причинените от червейте Netsky, Bagle и Mydoom през 2004г.

Но този сайт не предлага само съдържание… потребителите могат и да се позабавляват в Entertainment: игри, screensaver и тапети.

И накрая Интернет потребителите могат да получават информация в реално време относно Общият Вирусен Статус и развитието на Интернет заплахите в обръщение във всяка държава благодарение на следящите инструменти, което ще им позволи да разберат новите заплахи, да бъдат навременно осведомени и да се защитят от тях.

Източник: news.bg

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за