Стартира Airtime – услуга за случаен видеочат в рамките на Facebook

0
95

На линия вече е нова услуга, която има шанс да се превърне в изключително популярен социален продукт. Airtime предлага случаен видеочат в рамките на Facebook, като партньорите ще се избират чрез алгоритъм, който търси събеседници с общи интереси. Идеята за Airtime напомня на популярния сайт Chatroulette, но с тази разлика, че във Facebook едва ли ще има много хора, позиращи голи, с камера насочена към долната част на тялото им, съобщава Gizmodo.

Основен двигател зад Airtime е дуото Шон Паркър и Шон Фанинг. Двамата са по-известни като създатели на легендарната услуга Napster, която в края на миналия век направи революция в безплатното теглене на MP3 файлове.

За да използвате новата услуга трябва да се съгласите да споделите част от личната си информация с приложението Airtime. Видеочатовете няма да са напълно анонимни, тъй като всички участници ще са свързани със своите Facebook акаунти. По този начин могат да се избегнат голотиите. Като допълнителна защита ще има и автоматичен софтуер за разпознаване на определени анатомични органи.

Сред алгоритмите на Airtime има и възможност за намиране на идеални половинки, тъй че търсещите романтични преживявания, също ще могат да свършат нещо полезно чрез услугата.

Тепърва ще се разбере дали Airtime може да се опре на лидерите Omegle и Chatroulette, които предлагат забавни анонимни чатове, където хората са насърчавани да говорят с напълно непознати събеседници.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари