Стартът на Mega беше белязан от огромен интерес и срив на сървърите

0
27

Новият проект на Ким Дотком вече работи официално, но се оказа, че екипът не е преценил добре какъв ще бъде интересът и не е заделил достатъчно мощности за обслужване на хостинг услугата. Това доведе до сривове в работата на Mega. Сайтът излезе офлайн малко след като беше пуснат, съобщи Neowin.

Вероятна причина за претоварването са публикациите за старта на файловия хостинг, които минаха през най-големите световни медии. Голяма част от интереса се дължи на атаката преди година срещу Megaupload – старият проект на Дотком. Тя беше извършена от властите в Съединените щати и в следствие на безплатната реклама новозеландецът получи световна известност. След това големите информационни агенции започнаха да следят и публикуват всяка негова дума. По подобен начин се развиха нещата и след атаката срещу българската електронна библиотека Читанка.инфо преди няколко години. Вместо да спре да работи, сайтът повиши многократно популярността си.

По информация на Ким Дотком, само час след пускането, в Mega.co.nz вече е имало над 100 хиляди регистрирани потребители. В момента сайтът вече може да се отвори спокойно, но продължава да е претоварен заради огромния интерес на хората.

Нуждата от подобни услуги в интернет е голяма, тъй като това е най-лесният метод за размяна на файлове. Преди да бъде спрян, проектът Megaupload беше в топ 5 на сайтовете, които генерират най-много трафик в световната мрежа. След затварянето му потребителите се прехвърлиха към по-малките подобни услуги, но някои от тях сами прекратиха съществуването си от страх да не последват съдбата на Megaupload.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари