В края на месец април видяхме, че освен Windows 10, всички останали версии на тази операционна система изгубиха потребители, а делът на macOS 10.12 леко се увеличи. След края на месец май картината е по-другa: Windows 7 и 10 бележат ръст, а делът на Windows XP за път път падна под 7%.

Според NetMarketShare, делът на Windows 7 е нараснал с почти 1% и достигна 49,46%, а Windows 10 има 26,78% (+0,5%). За Microsoft навярно е добре, че Windows XP вече не може да достигне 7% и има дял от 5,66% (-1,38%). Тази операционна система излезе през 2001 година, поддръжката й бе спряна през 2014 година, но доста голям брой потребители не се притесняват от това. Делът на Windows 8.1 е спаднал до 6,74%.

Като цяло, всички версии на операционната система Windows имат 91,64%, macOS е на второ място с 6,36%.

Новите статистики на StatCounter показват подобна картина. Според тази аналитична компания, операционната система Windows като цяло също е лидер, но не толкова уверено – 83,93%. На второ място също е macOS с 11,74%. Тук редакциите на Windows са разпределени по следния начин: на първо място е Windows 7 с 46,35%, на второ място е Windows 10 с 35,76%, Windows 8/8.1 и Windows XP имат 11,68% и 5,07%. Делът на Windows Vista е съвсем малък – едва 0,97%.

72
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
9 Коментари
63 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
17 Автори на коментарите
root kitКалинBlBBlBdkmi Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Kaлин
Kaлин

95% – 98% Уин и Мак – каква изненада 😀 😀

Линукс
Линукс

Това са само десктоп ОС. Ако се сложат мобилни – Андроид ще е на първо място, а Андроида е с Линукс кернел. Ако се гледат сървъри и суперкомпютри – Линукс ще е на първо място. Рутери, самоуправляващи се автомобили и друга подобна техника – пак Линукс е на първо място. Но Windows-четата обичат да се правят все едно, че няма други области в ИТ индустрията, за тях всичко е десктоп, защото само там имат значителен дял 😀 А десктопа е мястото на геймърите, хората които ползват компа си само за филми, музика, фейсбук, и т.н., тук не се върши някаква… Виж още »

Kaлин
Kaлин

Смешен плач 😀 : D

Линукс
Линукс

За деца като теб е плач, нали всички игрички ги има за Windows, не очаквам да харесаш друга операционна система 😀
Отиди в Google, примерно, и им кажи да си сменят инфраструктурата от Линукс на Windows, да видим тогава кой на кого ще се смее 😀

root kit
root kit

смешкооо.. от Линукс до Линукс балкан разлика.. Точно твоята версия дето ти цъкаш с иконките я няма в Google или на разни сървърни решения.. ако ти трябва PC за работа ползваш Windows (CAD системи, Adobe продукти, предпечат и каквото се сетиш.. + gaming) Ако си основно потребител на FB, mail, chat, kaldata и т.н. може да си сложиш вече от твоята куку-руку версия на Линукс.. Ползвам и двете така, че не ми обяснявай кое за къде било и кой какви инфраструктури имал.. гаранция, че ако ти махна мишката ще си дотам… 🙂

Kaлин
Kaлин

Я ми кажи ти какво можеш да правиш на Лин, което аз да не мога да направя на Уин или Мак? Конкретно моля!

pix3l
pix3l

Пълен контрол над входно-изходния трафик… 😀

BlB
BlB

контролът пък води до мнооооого по-голяма сигурност от вируси троянци и т.н. По мое скромно мнение 3-4% макс вероятност от зараза без а-вирус при Линукс докато при Уин при същите условия 70-90% че и нагоре вероятност…

new
new

ИскаПлаче

dkmi
dkmi

Linux изобщо липсва в класацията, което говори достатъчно. И стига с тия клишета как андроид бил линукс, за разните сървъри и суперкомпютри!!!! Това е статистика за използваните ДЕСКТОП операционни системи /а не за мобилни устройства и т.н., където Линукс и Микрософт са с общо около 0.1% дял :), имаше някакъв бегъл опит с някакъв Дебиан преди години да се ползва за софтуер на телефон – провал. Каноникал също се отказаха да правят убунту телефон, Мозила – също се отказаха. Тук играчите са Андроид и iOS, колкото и да не ви харесва/ Андроид е Андроид, не е Линукс!!! Както и МакОС… Виж още »

Линукс.
Линукс.

Андроида е с Линукс кернел, явно не знаете…боже, с какви хора споря 😀 а то Линукс е ядро, цялата ОС се нарича Дебиан, Федора, Убунту и т.н., има много дистрибуции. „разни сървъри“, абе пич, ако не са тия „разни сървъри“ ти нямаше да имаш интернет и сега нямаше да ти чета глупостите 😀 Калине, не е казано, че на Windows не може да правиш дадени неща, примерно че не може да е сървър – може, но е много по-ненадеждно, чупливо, уязвимо и скъпо. Това е проблемът. Слаба производителност, лаком е за ресурси и вирусите го дънят както си искат, и… Виж още »

dkmi
dkmi

Ти тъпак ли си или да, Санчо? Кой тук ти говори за сървъри бе? Я вземи чети малко – става въпрос за ДЕСКТОП!!!!! А ти намеси мобилни устройства, сървъри, супер компютри и подобни. Винсовс „нямат нормална конзола“ защото нормалният потребител изобщо не знае, че има нещо наречено „конзола“, ама вие санчовците само това ви е в акъла. Никой не пише команди, това не ти е ДОС ерата. Явно си достатъчно ограничен в компютърните си познания, щом не знаеш, че във виндовс има PowerShell, който е на светлинни години от bash… ама няма нищо де. Санчо иска да лае колко му… Виж още »

Калин
Калин

Не знам в к’ъв свят живееш, щом се жалваш от ъпдейти. Ъпдейтите са нещо задължително за всеки нормален човек. Нормално е – интересът на хакерите към Уин е голям, много атаки, много ъпдейти. Не разбирам защо не спирате да повтаряте тази глупост, че Лин бил по-сигурен от Уин? Да не говорим, че на ентерпрайз ниво Уин Сървър отвява Ред Хат / Дебиан. А един добре конфигуриран Уин Сървър е също толкова защитен, колкото и един добре конфигуриран Лин сървър. Тва за драйвърите, както каза колегата – е пълен булшит. Лин има проблеми с драйвърите и с този проблем се сбълсва… Виж още »

dkmi
dkmi

„Като казах рестарт – защо след всяка втора настройка ми иска рестарт?“ Ти виждал ли си нещо по-ново от Windows 95? Имам над 40 Windows 10 инсталации в мрежа, които са обновен Windows 7, а не чиста инсталация на 10 – ами мога да ти кажа, че откак е инсталиран Вин 7 до този момент съм преинсталирал ЕДИН компютър, и то поради нарочно омазване от ползващият го… Как пък нито веднъж нещо не заби, не се омаза, не видях „син“ екран? Знаеш ли, че рядко се налага изобщо да влизам в стаята, в която са тези компютри, на които се… Виж още »

Линукс
Линукс

dkmi и Калин пак изписаха 1 тон глупости 😀 на бялото казвате черно, само така мога да определя мнението ви. Жалко, че четат и хора които не разбират и може да се вържат на тези глупости.

Линукс
Линукс

rool kit, не не съм „дотам“ ако ми махнеш мишката, и стига с това Адобе и КАД – как пък изведнъж всички станахте инженери и дизайнери? А и тези неща ги има за Мак, ако не можеш да си настроиш Wine, не съм длъжен по никакъв повод да ползвам windows!
За другото си прав. Линукси има всякакви, не е като windows – само една неработеща версия.

dkmi
dkmi

ТИ говориш общи приказки, когато ти дават факти 🙂 Не отговори конкретно на въпроса – за какво ползваш линукс, какво можеш да направиш на него, което аз не мога да направя на мак/виндовс? Повтаряш едни и същи работи, но по различен начин – колко е велик линукса. А той не е велик. Обясни тогава: защо линукс не присъства сред десктоп сегмента? Защо делът му е около 0.7%? Защо никой никъде не го ползва за нещо повече от браузване, гледане на филмчета и разходки из фейсбук? Приличаш ми на 16-годишен хакер, който още не се е ориентирал с какво иска да… Виж още »

бобо
бобо

„Големите фирми не разчитат на опънат сорс…….“
Работя в банкова институция което се управлява изцяло от дебиан, сървъри, десктоп, включително и банкомати. И спирам с писането до тук, защото всички коментиращи говорят глупости.

BlB
BlB

Колкото и да не ви се вярва има достатъчно проф и полу-проф CADs и GIS’ и издателски и графичен софт и синтезатори и друм машини и науч софт. Апропо дали NASA и колайдера използват предимно Уин? Публикувам почти пълния и огромен списък с отметки за най-различен и категоризиран Линукс софт направен от мен в продължение на 1-2 години за такива дето не вярват че има качествен Линукс софт. Mалко дублира Линукс софт магазина но мисля че така става дори още по ясно…

h t t p s: // www . dropbox . com / s / d6fghbgpb1a1ph3 / Lin . html?dl=0

BlB
BlB

Този софт Е НАПЪЛНО достатъчен за средностатистичския потребител. Който е проф си купува ЛИНУКС проф софт на цени или няколко пъти по-ниски от Уин аналозите или на съпоставими цени.
ПРОБЛЕМЪТ на Линукс е невъзможността именно от комерсиален софт да се печели защото си има достатъчно качествен неплатен. А проф софт малко ползват…. Андроид така успя – уж безплатна ос и много apps с реклами или платени без реклами…и малко хубави без реклами…:)

new
new

Вече се казва : ЛаннаПлаче(кръстницата е Лана Уашовски)

new
new

И уикипшедия така мисли.

Информация :

Компания / Разработчик : Google

Последна стабилна версия : 7.1 Nougat

Вид ОС : Unix подобна

Ядро : Модифицирано Linux ядро

Архитектури x86, ARM, MIPS

Език на интерфейса : C

Фамилия : Линукс

Лиценз : Apache License 2.0

Коментар
Коментар

айде стига с тоз безмислен спор, ползвайте си бозата и се кефете, ваша си работа. Тва за уин сървъра ме разсмя – сериозно, за разработката на софтуер – още повече, предтавям си някой дев в гугъл, как е заседнал да чопли на 10-ка с вижуъл студио 😀 М-у другото Дебиан десктоп е стабилен, като 7-ца.

dkmi
dkmi

Ами ти на какво мислиш, че се пишат приложенията за Виндовс?
На Линукс ли? Сигурно…в Mono 😉
Ти някога виждал ли си Windows Server, или говориш празни приказки като всеки Санчо*?

*Потърсете в Google „Санчо и свободата“.

Коментар
Коментар

хич не ми дреме на какво си пишете c# приложенията, за java и c++ боза не ми трябва. Сървъра, както казах си го ползвай със здраве, но не се опитвай да убедиш обикновения потребител, че е нещо хипер, мега велико и стабилно … защото не е.

Коментар
Коментар

лично, като домашен потребител (в къщи) супер много ме издразни 8-цата, трябва да загубиш 5ч в четене как се маха това, как се маха онова. офис 16 пък се инсталира в пакет, не може по избор. Натеглих им майните на меките и …толкова

new
new

Едно таблетче с андроид.
factorу reset инсталира чист андроид за 4 сек.

Коментар
Коментар

Да не говорим пък каква свобода имаш, като решиш да ползваш esentials сървъра, без графична среда -не може, приложения по избор – не може, който иска стандарт (малко по-сигурният вариант)-да плаща, като поп… ае ще спра до тук.

dkmi
dkmi

Санчо е малоумният Линукс потребител, чул от съседа, че имало няк’ва „куул“ система, дето кърти мивки и рулирала. И тъй като Санчо е бунтар по природа, веднага решава, че така ще стане по „елеет“ за околните и няма да бъде поредния „ламер“. Санчо е твърде самоуверено ламерно копеле, което псува Уйндоус и твърди, че го може. И сега става линуксар, за да кърти мивки, да става хакер, да се гъзари или просто смята, че това е по-доброто. Както казваше бг програмистът едно време – от устата му излиза плюнка, разпалено защитава любимата си ОС, колко била добра и т.н, без… Виж още »

Линукс
Линукс

ExaFlop, ъъъ пърдон, dkmi, и още колкото ника имаш – успокой се бе човек 😀 Ей богу, добро мнение имах за теб от мненията ти във форума, но много бързо разби всичко на пух и прах, доста глупости изписа в опита си да защитиш windows и се чудя за какво толкова го защитаваш, какво печелиш от тази лъжлива агитация? Няма смисъл, хабиш се напразно и заблуждаваш начинаещите потребители. Заради това windows раздела в калдата е пълен с малоумни теми, като например „появява се прозорец“, това явно е новото име на cmd 😀 😀

dkmi
dkmi

Не защитавам Виндовс (аз самият не го ползвам), а казвам истината за Линукс 🙂
Аз си ползвам Мак.

Линукс
Линукс

Айде сега, с Мак бил 😀 не ти отива на годините да лъжеш по сайтовете.

Калин
Калин

Линукс загуби битката за десктопа. За обикновения потребител е негоден. Това са фактите.
Нищо против хората, които си го джиткат за спорта. А сектантите като тебе се грижат да няма желаещи, дори да го пробват.
Покрай звуковото замърсяване, което причиняваш с цивренето си, не отбелязваме друга тенденция – Мак. Покрай iOS все повече хора са склонии да мината на Мак. А веднъж минеш ли на Мак – връщане назад няма. 😀

BlB
BlB

Калине това не е вярно…:) знаеш го добре и пак манипулираш…. Линукс без Юнити десктоп среда има. В момента има поне 4-6 най-популярни такива… За софт-а и за Линукс кусура по-горе съм писал. Който иска чете! Който не иска глупости говори и сам той фанатик се изкарва!:)

Калин
Калин

Извинявай, но листата ти е неубедителна. За професионално ползване пък въобще няма какво да говорим.
Трябва да призная обаче, ако искаш да тарашуваш из безжичния интернет трафик – тогава го правш на Лин. Тук приемам аргументите. 😀
Това разбира се попада малко в зоната на здрача 😀 Пък ние нали сме креативни и светли личности…. 😀

BlB
BlB

Really??? Аз мисля че преиграваш…листата е повече от убедителна…мисля да спра спора с теб защото който види тази листа сам ще разбере че казваш на бялото черно….. Жалко мисля че си интересен тип но егото ти е ужасно….пази Боже на семейството ти!!!

Калин
Калин

‘неска например останах очарован от Уин. Не знам дали си правил Cron Job на Лин, но неска ми се наложи да напра’я нещо подобно на Уин. При все не на англ Уин, а на немски. Увисна ми ченето, когато натиснах Уин-бутона и почнах да пиша „Aufg“ (Aufgabe, което е равносилно на Таsk) (Уин 10 – няма нужда от [Win] + R, само Уин бутона стига), автокомплитера довърши, отвори маската, 4-5 клика и вскичко беше говото! Очарован съм. Когато правиш подобно нещо за първи път на Лин (беше ми първи път на Уин), просто гориш в адски огън и страдания 😀… Виж още »

new
new

Да си купяли компот с 10 прозорци
или
да карам на телефона ?

Линукс
Линукс

Нали знаеш….първо станаха 8 прозореца, после 10, утре 13, но все счупени и компота развален 😀
Я си карай на телефона, по-добре 😀

dkmi
dkmi

Като за начало се научи да пишеш 🙂

pog
pog

reactos.org/gallery

BlB
BlB

малко рано за нея да се говори…но хайде….калин да види:)

Калин
Калин

какво да го гледам това недоразумение?

Winboz
Winboz

Линукса изгуби при десктоп компютрите заради малоумни потребители дето си мислят , че става само за филми. Така , че баба ти ще се научи по-лесно на Уйнбоз от колкото на Линукс. По-лесно е с цъкането на 2 иконки от колкото да напишеш няколко реда код в конзолата. И двете си имаш предимства и недостатъци, но Уйндолса е предимно за хора от болшинството дето си няма на представа кое какво е и защо се ползва. А при мака, той не се ползва предимно защото е скъп, и частите му са скъпи, и само определени хора го поддържат. Така , че… Виж още »

BlB
BlB

това което го думаш добре ама така баба ми въобще ще иска само андроид или бозата както си писал…. Код вече се пише рядко…само за по-напреднали..:) Истината е че с няколко клика всичко е ОК… може и по другия начин…кой как иска разбира се…:) Все пак компа не е само за спецове…

Winboz
Winboz

Донякъде е така 🙂 С конзолата на Линукс можеш да направиш доста работи дето Windows не може. А и затова Андройда е с иконки , а не с конзола. Да могат пенсионерите да се оправят. Така , че оня dkmi ако е пенсионер и си мисли , че Windows в много велико нещо , греши. Ам я пробвай да подкараш някоя игра за Linux под Windows. Аз съм играл CS и какво ли още не под Линукс, то ако беше така нямаше да правят игри. Или я пробвай да инсталираш Windows 10 на Intel pentium с 512 РАМ.

dkmi
dkmi

Кви 512МБ РАМ бе, пич?
В коя година живееш?
И… игра за линукс? аааа, да имаше едно Tux Racer май се казваше, и пасианси… ми не ми трябват 🙂

Калин
Калин

Mуче, ако ти не можеш при инсталация на Уин да къстамайзнеш дяловете и ти трябвт „12009234 часа да четеш“ – това е твой проблем. Явно малко си чел 😀 Екст4 и Суап на Уин слабо ме интересуват. А тая глупост за виртуалните десктопи… ти ще си единия от двамата, които я позлват. При наличие на 2 или 2+ физически монитора, хич няма нужда от подобна простотия. Но и това може да се направи на Уин, ако много дръжиш да си архаичен. Така и привично първичните псевдо елитарни линукс фанатици (тук се извинявам на нормалнтие потребители на Линукс) не обяснихте, за… Виж още »

Winboz
Winboz

Толкова много простотия написана само от един „Хентелигентен“ Winboz-чия 😀 Поздравления за малоумния ти коментар. Слабо те интересуват защото не знаеш какво представляват, с което доказваш некомпетентността си. При наличието на монитори ? Ам баба ти ако няма излишни 900 лева за монитори какво правим ? Или всяка пенсия ще си взема по един кинескоп 10-та употреба. Стига бълва простотии. Предпочитам да си работя на един компютър с няколко работни плота от колкото да наслагам 52 монитора и да се въртя като пумпал, но явно на тебе ти харесва да се въртиш, навярно си свикнал иначе нямаше да бълваш простотии.… Виж още »

root kit
root kit

до кога бре момци.. 🙂 windows 10 си има виртуалени десктопи БЕЗ допълнителни приложения: за статистите казвам командата – Win(button) + Tab долен десен ъгъл има + натискаш го колкото виртуални десктопа ти трябват… За други гении дето цепят дискове с трудност под windows и им трябват xxxxx часа: Win(button) + S -> compmgmt.msc; В раздела Disk Management цепиш както ти душа сака; Иначе статията е безинтересна но коментарите ми напълниха душата.. Сещам се като бях малък и аз как разправях, че windows-a е недъгава работа но си го държах все на dual boot заедно с „RHL 3“ 🙂 после… Виж още »

BlB
BlB

Е те т’ва е проблема:) – „шуменето на шумата“…. не че е зле ама ако има конкуренция що да не е очерним? Иначе как ще продаваме Уин приложения я на Славейков я в някоя засукана фирмичка и с очила умно ще казваме колко сме сигурни и стабилни и трябва да ни се доверяват 🙂 Колко ли от вас Уин защитниците ще излезете просто едни търговци я на пиратски софт я на легален… ПАК ЩЕ ПОВТОРЯ! ЗА ОФИС И ЛИЧНО ПОЛЗВАНЕ ТА ДОРИ ЗА ПРОФ ПОЛЗВАНЕ от ел-, механо- инженери, архитекти, медици, физици (като мен), математици, биолози, музиканти, икономисти и всякакви… Виж още »

Калин
Калин

Ние най-вероятно не сме търговци, ама ти най-верятно не ползваш Лин професинално. 😀 😀 😀

Калин
Калин

Поне се изясни. Ти си значи 2рият, който ползва виртуални десктопи и няма пари за втори монитор. 😀
Изяснихме и, че не знаеш как да обработваш дяловете на Уин.
Други проблеми от незнание или нямане на пари с Уин имаш ли?

root kit
root kit

Калинчо или по-точно „Къци“.. много си оригинален.. това да знаеш какво има и как работи не значи, че задължително го ползваш.. то и ти знаеш как майка ти си сменя памперсите ама надали си слагаш и ти.. (пък знае ли човек)
Относно графичния вариант за делене на дялове го обясних за хора с трудност да достигнат до него.. а аз ще си деля както искам..
Сега и ние като разбрахме, че малката ти п-шка те кара да пишеш толкова оригинално.. да очакваме ли или други мозъчни спазми от теб породени от други недъзи?

win_user
win_user

Linuks е прекрасна операционна система за: – сървъри и системните администратори, които ги поддържат; – рутери, суичове, маршрутизатори и всякаква мрежова техника; – ламери, които ползват на компютъра си само браузър, месинджър, аудио/видео плеър и торент клиент плюс елементарна текстообработка, обаче искат да са ФЙЕШЪН и КУУЛ, а са чули, че M$ СЪКС! 🙂 За по-сериозна работа – уеб дизайн и разработка на приложения, предпечатна подготовка, конструиране на детайли и компоненти, управление на CNC-рутери, архитектурни проекти – Windows е незаменим. Т.е. има някакви мижави опити за десктоп вариант на Linux, но да се сравняват с Windows е като да сравниш… Виж още »

BlB
BlB

Не знам с каква Линукс ОС си работил но това не е така….но както и да е…да се обясняваме е дълго и широко…. По-горе съм публикувал голям списък с Линукс софт който ти гарантирам че има всичко което си изброил че дори и повече! Само за селско стопанство няма софт там:) Сериозно така е..но четох че такъв Линукс софт се разработва….

Winboz
Winboz

Както писах и двете имат предимства и недостатъци , а по 100 начина мога да ти следя трафика през конзолата, от колкото да ти гледам трафика с иконки , глупости и какво ли още не , щом критикуваш Линукса ме навежда на мисълта , че го си ползваш Windows-а само за гледане на филми и играене на мижави игрички. А не знаеш има поне 50 емулатора дето можеш да си подкараш аутокада или фотошопа под Линукса. Windows-a ти иска 1 ГБ само за да тръгне, 1,5 за антивирусна и какво ли още не.

root kit
root kit

абе бастун малък.. к’ви емулатори бе!!! Хората Които изкарват пари от CAD системи и инвестират в хардуер като Quadro GP100 или Quadro P6000 ще си слагат wine на free Ubuntu, че да им излезе по рентабилно! Спри се не се излагай с небивалици.

BlB
BlB

Говориш за CAD/CAM/CAE….а погледнал ли си дали всичко това не се предлага нативно под Лин от големите софт компании специализирани в това??? Аз лично работя с COMSOL под Лин, сиреч от първа ръка знам, а мои приятели използват проф CAD/CAM/CAE за Лин. Изобщо как е възможно толкова непроверена инфо???? емулаторите са за конзолните игри…пак се пише неинформирано….има доста съвременни игри под Лин…защо е тази манияшка заблуда???? Има няколко добри теста за графични карти и игри под Лин на тях….да, отстъпват новите лин драйвери но с малко…Писа се горе Дебиан..банки… всичко под Дебиан….Ами като е всичко какъв софт се използва…нали пак… Виж още »

BlB
BlB

Апропо…при Линукс имаш ти избора.. При някои Линукс ОС по дефолт ти е пусната стената…при др ти трябва и да инсталираш (става лесно) и да я пуснеш. Стените са няколко… А може и самият ти софт да изисква нещо по-така…не знам…

Winboz
Winboz

Мани го тоя, само защото Windows-a е направен като за индианци, ко кара да си мисли , че е нещо върховно.

Winboz
Winboz

Чудно ми е само скоро, когато всичко стане web базирано, как ще си теглят краковете от замунда. От Photoshop, ще минат на Gimp.

Калин
Калин

Желая ти успех за уеб базирана обработка на картинки/анимациа 😀

Winboz
Winboz

Калине, Светни ме драги „Хентелигентко“ каква е тази тежка обработка дето не може да се направи вече Web базирано. Или си мислиш , че само работата с някакви картинки е тежко ?

Калин
Калин

Така като те чета, представата ти за работа с картинки свършва с 300х300 32 битови пиксела картинка 😀 Koeто е типично за аматьорчета, предвид глупостите които говорите. От което разбирам, че и не си на ясно с проблемите, когато имаш голяма картинка и малко РАМ и недай си Боже няколко големи картинки и малко РАМ и трябва да комбинираш и да прилагаш филтри. Да не говорим, че „уеб“ беше вчера. Днес е „мобайл“. Макар новите iPad-и да имат добри характеристики, проблемите остават, когато имаш над 500 МБ картинки, да не говорим за гигабайтови такива. Като цяло, мойто муче, забрави за… Виж още »

BlB
BlB

Не ме четеш..:) не изгарям от удоволствие да ми кажеш колко съм неповторим….:) Просто не обичам манипулациите…Горе писах че съм физик с ползвам COMSOL….още писах да видят такива като теб AvaxHome и сами да се убедят за Лин проф софт-а….Калине и за домашно и за проф ползване става – горе съм писал къде….Четох някъде някакво твое физ обяснение….айде да се ограничиш с комп-овете а?

Калин
Калин

А, оки, това „горе“ не съм го прочел. На академично ниво има други стандарти.
На времето имах един много добър професор по Изкуствен интелект. Човекът работеше само на конзола, Лин, не признаваше никаква графична среда. Но и естеството на работата му явно не го изискваше.

Коментар
Коментар

„За по-сериозна работа – уеб дизайн и разработка на приложения“ хахаха с кво я вършиш таз „сериозна работа“ а продуктите на адоби ли ?
тотална липса на познания за работата на и с линукс и разработката на приложенията за него показваш, другият път преди да пишеш глупости ходи и почети малко. За fw даже не ми се коментира що простотии си написал, което издава непознаване на работата на бозата също.

Калин
Калин

Бе де да знае човек – може и да има такива екземпляри, наричащи се дизайнери и работещи на Лин.
Некъв пример имаш ли? Щот аз такова животно не съм виждал 😀 😀 😀

Линукс
Линукс

Ето го и win_user, най-слабоумния от всички, браво бе човек, винаги се смея на простотиите които дрънкаш във форума, и този път пак се посмях, да си жив и здрав, и все така забавен! 😀

Ренсио
Ренсио

Вие всички сте ЕБААТИ психопатите! Това пенявене, плюене, сране и скърцане на зъби не мога да го разбера вече – по-важно е КАКВО правиш, а не на коя операционна система.

Иначе уравнението е отдавна ясно:
– Windows – простичко, но смотано направено поначало и уязвимо;
– Linux – свободно (не само като цена), стабилно и по-сигурно, но пък зле съвместимо и сложно (в началото).

Я се успокойте и си намерете ИСТИНСКА работа на тия компютри, вместо да редите простотии по сайтовете. Или си припомнете ИСТИНСКИЯ свят, извън монитора. Психари.

Глупации...
Глупации...

Големи глупаци, сте всички!