Стивън Кинг обвини Facebook в дезинформация и изтри профила си

6
1774

Легендарният хорър писател Стивън Кинг изхвърли Facebook от живота си, след като изрази загриженост относно дезинформацията и рисковете за неприкосновеността на личния живот в социалната мрежа. Авторът изтъкна политиката на Facebook, която позволява на политиците да публикуват фалшиви новини и ги освобождава от проверка на информацията.

„Напускам Facebook. Не се чувствам добре с този поток от невярна информация, която срещам най-вече в политическите кампании, нито съм уверен в способността на социалната мрежа да защита поверителността на потребителите си. Последвайте ме в акаунта ми в Twitter, ако желаете“, публикува писателят именно в същия.

Акаунтът на Кинг във Facebook, който беше събрал 5,6 милиона последователи, оттогава е изтрит.

Facebook твърдо отказва да промени политиката си относно политическото рекламно съдържание, изтъквайки предизвикателствата, пред които е изправена най-голямата социална мрежа в света, докато дезинформацията нараства точно преди изборите за президент на САЩ тази година. Демократите и групите за граждански права разкритикуваха Facebook за допускането на всякакви лъжи, докато консервативните политици и групи обвиниха портала, че цензурира гласа им.

Изпълнителният директор Марк Зукърбърг и други ръководители на Facebook защитиха решението на компанията, като заявиха, че обществото трябва да има право само да избира дали да вярва или не на политиците, и в не е във възможностите на една частна компания да цензурира.

„Не мисля, че повечето хора искат да живеят в свят, в който технологичните компании проверяват 100% от съдържанието дали е истина“, заяви Зукърбърг по време на 40-минутна реч в Джорджтаунския университет през октомври.

 

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари