Стивън Кинг обвини Facebook в дезинформация и изтри профила си

6
1711

Легендарният хорър писател Стивън Кинг изхвърли Facebook от живота си, след като изрази загриженост относно дезинформацията и рисковете за неприкосновеността на личния живот в социалната мрежа. Авторът изтъкна политиката на Facebook, която позволява на политиците да публикуват фалшиви новини и ги освобождава от проверка на информацията.

„Напускам Facebook. Не се чувствам добре с този поток от невярна информация, която срещам най-вече в политическите кампании, нито съм уверен в способността на социалната мрежа да защита поверителността на потребителите си. Последвайте ме в акаунта ми в Twitter, ако желаете“, публикува писателят именно в същия.

Акаунтът на Кинг във Facebook, който беше събрал 5,6 милиона последователи, оттогава е изтрит.

Facebook твърдо отказва да промени политиката си относно политическото рекламно съдържание, изтъквайки предизвикателствата, пред които е изправена най-голямата социална мрежа в света, докато дезинформацията нараства точно преди изборите за президент на САЩ тази година. Демократите и групите за граждански права разкритикуваха Facebook за допускането на всякакви лъжи, докато консервативните политици и групи обвиниха портала, че цензурира гласа им.

Изпълнителният директор Марк Зукърбърг и други ръководители на Facebook защитиха решението на компанията, като заявиха, че обществото трябва да има право само да избира дали да вярва или не на политиците, и в не е във възможностите на една частна компания да цензурира.

„Не мисля, че повечето хора искат да живеят в свят, в който технологичните компании проверяват 100% от съдържанието дали е истина“, заяви Зукърбърг по време на 40-минутна реч в Джорджтаунския университет през октомври.

 

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
3 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Мирослав
Мирослав

„Изпълнитeлният диpeĸтop Mapĸ Зyĸъpбъpг и дpyги pъĸoвoдитeли нa Fасеbооk зaщитиxa peшeниeтo нa ĸoмпaниятa, ĸaтo зaявиxa, чe oбщecтвoтo тpябвa дa имa пpaвo caмo дa избиpa дaли дa вяpвa или нe нa пoлитицитe, и в нe e във възмoжнocтитe нa eднa чacтнa ĸoмпaния дa цeнзypиpa“ __________ Когато дадена новина е публикувана в медия като Facebook (а не в Шок), то тя малко или много, се възприема като истина. Има много хора, които все още не могат да различат истинската от фалшивата новина. Практически обаче е трудно да се сложи някакъв реален контрол върху всички медийни неистини, но върху основните играчи на световната… Виж още »

Мирослав
Мирослав

Харесвах Зукърбърг(като един млад милиардер) , но от действията му в последните години леко 😉се разочаровах. Стивън Кинг е от „старата“ генерация на хора с улегнала ценностна система, нормално поведение.

Мирослав
Мирослав

Ха ха ха, значи като го каже Стивън Кинг може, ама Сорос не.
Е, добре!

МъдиУотърс
МъдиУотърс

То решението е лесно, спират всички новини и платформата се ползва за истинските си цели, социална мрежа.

решението е дел и ентер
решението е дел и ентер

И какво остава, да гледаш и харесваш клипчета с кихащи котки, снимки на децата на така наречените ти приятели във фейсбук какво яло за вечеря и как го облекла майка му преди да го заведе на разходка в парка, безумните ежедневни снимки кой къде отишъл и какво си купил за да се похвали и т.н. и т.н. абсолютно ненужна информация. И накрая за какво ти е тоя фейс на никой не му е ясно. За това много хубаво е направил, че го е изтрил и още по хубаво, че го обявява за да зная хората, че сега ще се появят… Виж още »

name_v
name_v

Просто чичко Стивън Кинг не е доволен от политическия успех на чичко Тръмп 😀