Стивън Синофски ще преподава в Харвард

0
22

Бившият ръководител на подразделението на Microsoft, занимаващо се с разработката на Windows – Стивън Синофски, който през миналия месец напусна корпорацията, съобщи днес в своя блог в Twitter, че започва работа на ново поприще – в сферата на образованието.

Според публикуваното съобщение, Синофски ще работи като преподавател в Harvard Business School, като ще чете лекции по създаване и управление на търговски продукти и услуги. Това не е първият път, когато Синофски преподава в Харвард. Той прочете там кратък курс лекции и през 1998 г., след като девет години бе работил за Microsoft.

Говорейки за завръщането си в Харвард, Синофски отбелязва, че Харвардската бизнес школа ще бъде основната му месторабота, макар да признава, че на този етап все още няма ясна представа как точно ще бъдат структурирани лекциите му. „Очаквам те да бъдат посветени на разработката на продукти, на планирането и съвместната работа над проекти, както и на много други аспекти“, пише той.

Ще отбележим, че конкретната причина за оставката на Стивън Синофски като ръководител на Windows-подразделението на Microsoft остава неизвестна. Една от версиите е за конфликт с останалите топ-мениджъри на компанията, а друга сочи като причина търкания с изпълнителния директор на Microsoft Стив Балмър. Самият бивш мениджър заяви по-рано, че слуховете не съответстват на действителността и че не е имало никакви конфликти. Той обаче отказа да навлиза в подробности и заяви единствено, че решението за напускане си е негов личен избор. Коментирайки неохотно оставката, Стив Балмър също заяви, че тя е била лично решение на самия Синофски.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари