Стив Балмър купува баскетболния отбор LA Clippers за $ 2 млрд.

0
8
Намери се купувач за клуба от NBA „Лос Анджелис Клипърс„. В момента негов собственик е милиардерът Доналд Стърлинг, но наскоро той бе отстранен пожизнено от баскетбола заради расистки изказвания. Новият собственик на отбора ще се казва Стивън Балмър, доскорошен главен изпълнителен директор на корпорацията Microsoft, съобщава агенция Reuters.

Първоначално бе оповестено, че Балмър ще придобие клуба за $ 1,8 млрд., но, според последната информация, Стърлинг ще се раздели с тима за два милиарда долара. Трябва да се отбележи, че сделката ще бъде рекордна за професионалната баскетболна лига.


Ще припомним, че повод за скандала стана качен в интернет запис на разговор на собственика на „Клипърс“ с неговата приятелка. В него се чува, че Стърлинг я моли да избягва срещи и да не се снима с афроамериканци. Обществеността реагира бурно на думите на Стърлинг. Във връзка с инцидента се изказаха високопоставени американски чиновници, включително самият президент Барак Обама.

В резултат на това милиардерът бе пожизнено отстранен от баскетбола и бе принуден да продаде „Клипърс“. Самият Стърлинг по-късно поднесе извиненията си и заяви, че „е допуснал ужасна грешка“.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за