Стив Балмър обещава „да не остави камък върху камък“ от Apple

5
18

Корпорацията Microsoft възнамерява да се конкурира с Apple във всеки пазарен сегмент, в който присъства корпорацията от Купертино. Това заяви главният изпълнителен директор на Microsoft Стив Балмър в интервю за ресурса CRN.

По време на разговора с журналистите Балмър заяви, че неговата компания няма да остави без присъствие нито една сфера, в която е представен и концернът Apple, включително потребителските облачни технологии, както и иновациите в областта на хардуера и софтуера.

Стив Балмър е уверен, че Microsoft има предимство пред Apple в производителността на труда, както и в управлението и поддръжката на корпоративни системи. Говорейки за борбата с „ябълките“, Балмър заяви, че „няма да остави камък върху камък от компанията“.

Интересното е, изпълнителният директор отказа да отговори на директен въпрос за възможната поява на собствен смартфон, потенциален съперник на iPhone, като отговори: „Сега всички усилия са съсредоточени върху таблета Microsoft Surface. Ще видим какво ще излезе от него. Що се отнася до пазара на телефони, там имаме добри партньори, включително Nokia и HTC“.

Ще припомним, че през миналия месец компанията представи два модела таблети с общото название Surface с Windows RT и Windows 8 Pro. Според слуховете, първите сериозни проблеми с устройствата вече са налице – Microsoft изпитва недостиг на корпуси за Surface заради големия процент брак при производството на устройството.

Доколко са осъществими заканите на Стив Балмър, остава неясно. Предстои да разберем това през идните месеци.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари