Стив Возняк: „Гади ми се от Марк Зукърбърг и политиката на Facebook“

16
2484
Стив Возняк

Последно време Facebook стана една от най-критикуваните IT компании. Много по-често се появяват съобщения за пореден скандал, изтичане на данни и недобросъвестно отношение към потребителите, отколкото полезни обновявания например.

Съоснователят на Apple Стив Возняк без особено да подбира думите си, коментира последните събития във Facebook в интервю за CNBC и на конференцията CME Group Global Financial Leadership във Флорида. Возняк е убеден, че Facebook направо е забравила, че хората са по-важни от технологиите и че не може парите да се поставят над морала.

Днес тази компания няма да помръдне и малкия си пръст, ако това не ѝ донесе печалба. Зукърбърг непрекъснато говори за възможности, които възнамерява да предостави на потребителите, за въвеждането на нова открита политика и за разни полезни функции. Но аз не виждам нищо наистина ценно“ – заяви Возняк.

Съоснователят на Apple е убеден, че Facebook трябва да преразгледа своето отношение в сферата на таргетираната реклама. Потребителите трябва да знаят, в кои рекламни списъци са включени и и по какви принципи са включени там. И ако не им хареса, да имат възможност да се махнат оттам.

Гади ми се от шефове, които по всякакъв начин избягват преките отговори, избягвайки решаването на наистина важните проблеми. Те не предприемат никакви действия за да помогнат на хората. Аз винаги ще бъда на страната на човека, който няма как да устои на влиянието на една огромна корпорация„.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
16 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари