Стив Возняк: „Гади ми се от Марк Зукърбърг и политиката на Facebook“

16
2428
Стив Возняк

Последно време Facebook стана една от най-критикуваните IT компании. Много по-често се появяват съобщения за пореден скандал, изтичане на данни и недобросъвестно отношение към потребителите, отколкото полезни обновявания например.

Съоснователят на Apple Стив Возняк без особено да подбира думите си, коментира последните събития във Facebook в интервю за CNBC и на конференцията CME Group Global Financial Leadership във Флорида. Возняк е убеден, че Facebook направо е забравила, че хората са по-важни от технологиите и че не може парите да се поставят над морала.

Днес тази компания няма да помръдне и малкия си пръст, ако това не ѝ донесе печалба. Зукърбърг непрекъснато говори за възможности, които възнамерява да предостави на потребителите, за въвеждането на нова открита политика и за разни полезни функции. Но аз не виждам нищо наистина ценно“ – заяви Возняк.

Съоснователят на Apple е убеден, че Facebook трябва да преразгледа своето отношение в сферата на таргетираната реклама. Потребителите трябва да знаят, в кои рекламни списъци са включени и и по какви принципи са включени там. И ако не им хареса, да имат възможност да се махнат оттам.

Гади ми се от шефове, които по всякакъв начин избягват преките отговори, избягвайки решаването на наистина важните проблеми. Те не предприемат никакви действия за да помогнат на хората. Аз винаги ще бъда на страната на човека, който няма как да устои на влиянието на една огромна корпорация„.

16
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
10 Отговори на коментарите
16 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Румен
Румен

А от политиката на Епъл ти става хубаво?

assa
assa

Сякаш говои за епъл.

Епъл потребител
Епъл потребител

Яно не говори за Епъл, защото те за разлика от Майкрософт и Гугъл не са в бизнеса с лични данни. Като си прос не се обаждай.

Знаещ
Знаещ

Не знам защо ти слагат минуси като това, което пишеш е факт и може да се провери.

Да България
Да България

Защото Българина живее с мисълта, че всичко, което е високо е кисело и защото се комплексират силно от това, кара ги да осъзнават, че са неграмотни и нереализирани. Осъзнават, че ниската покупателна стойност се дължи единствено на техния собствен мързел и липса на конкурентноспособност и иниацитива, по-лесно е да обвинят Епъл, гейовете, масоните, евреите, комунистите, ЕС, НАТО, САЩ, Тръмп или който и да е било друг, но не и този пред огледалото.

Стига стига
Стига стига

И как си сигурен в това незнам! Всички си точат потребителски данни, най малкото да си правят продуктите по харесвани. И като вземете да говорите все едно вие сте ги правили и сте писали дори софтуера за тях се превивам от смях колко сте наивни. Хубави са им продуктите на Ейпъл спор няма, колко са овърпрайс е друг въпрос.
Ама такива наивни твърдения айде стига…..

Михаил
Михаил

Насила ли ви вкарват в кокошарника?! Всеки си има нещо между раменете, ползвайте го!

ByteRyder
ByteRyder

Едно време като станах първи на олимпиадата по математика и информатика, ми предлагаха да правя интервю в училищният вестник. Аз им отказах. След 25 г. извън публично присъствие, четейки медий и гледайки телевизия, си давам сметка, че отказа ми е бил едно мъдро решение за крехката ми възраст. Не искам да бъда за пример, не искам да критикувам, нито да бъда критикуван. Искам да се занимавам с това, което на мен ми харесва и мисля, че успявам. Сега съм ИТ специалист в една от водещите компании в САЩ за киберсигурност. Заплатата ми е повече от прилична, а преспективите за израстване… Виж още »

dada
dada

Да беше научил българския първо…

Браво!
Браво!

Добре, че живееш в САЩ, а не в хейтърската действителност тук в България. Тук щяха да те разкъсат, ако бяха разбрали, че си интелигентен и способен, креативен и т.н. Само виж колко маргинали има по улицата в България, искат фискирани цени и комунизъм, който доказано не работи. Браво на теб, браво, че си избрал САЩ.

България е там, където са Българите, това тук вече не е България.

Успех!

Ивчо
Ивчо

Никой … НИКОЙ с подобно резюме не би коментирал тази статия, камо ли по подобен начин.

@Ивчо
@Ивчо

@Ивчо, ти да не си ИИ да си прецеил това на база на 8398457398753985 биографии. Българин си, това ми стига да разбера каолко ти е ограничено мисленето.

KA2
KA2

„Присмял се хърбел на щърбел!“

Цанко
Цанко

Прав е човека! Фейсбук стана затвор, отдавна си отиде свободата на словото! Ако напишеш нещо против евреите, може и да те арестуват! Пък ако оспориш холокоста край!

Хомосапиенс
Хомосапиенс

Това се прави не само за Фейсбук, а навсякъде, защото в ЕС антисемитизма се наказва от закона и всяка държава е хармонизирала законодателството си с това. Смятам,ч е е правилно, не трябва да се допуска хора, които не са се реализирали да обиждат останалите въз основа на пол, раса, сексуално предпочитание или политически възгледи. Живеем в нормален свят, ако искаш да не се съгласяваш с някой и да дебатираш – това е добре, но недей насочвай омраза. Омразата няма да те направи по-богат и успял, няма да ти плати тока и водата, няма да те изгради като личност. Хората, които… Виж още »

Шишо
Шишо

така е. в цивилизацията е кофти. но пък сам знаеш че има едно много добро място. там псуваш евреите, биеш ги, риташ ги на улицата, холокоста не е просто оспорен ами е като кацането на луната от тия дето знаят какво да направят с кравите кога престареят – цяла официална политика. това прекрасно място се нарича…. ха сети се сам нали?името е върху тапетите които получаваш за да показваш колко нефашист не си.