Стив Возняк заяви, че подкрепя Ким Дотком и MegaUpload

2
47

Преди няколко дни Стив Возняк, известен като един от съоснователите на Apple, се снима заедно с набедения за интернет пират Ким Дотком и заяви, че подкрепя каузата му. В момента създателят на ликвидирания хостинг за файлове MegaUpload се бори против своето екстрадиране в Съединените щати, съобщи Neowin.

В интервю за News.com съоснователят на Apple е заявил:

„Когато правителствата обвиняват в мошеничество един обикновен IT работник, който просто поддържа услуга за споделяне на файлове, или го обвиняват в измама, защото е премахвал файлове, които нарушават авторски права, това е доказателство колко зле обмислени са опитите за неговото екстрадиране. Прокурорите опитват да се възползват от задни вратички.”

Возняк е казал, че преди щатското правителство да затвори MegaUpload от сайта своевременно са били премахвани всички файлове, които са нелегални. Той е добавил, че нарушаването на авторски права е грешно, но това не трябва да се явява пречка пред развитието на дигиталните иновации.

„Когато срещу теб се задава голям валяк не трябва да правиш опити за спирането му, а просто трябва да се махнеш от пътя”, е мнението на Стив Возняк.

Легендарната фигура на Apple беше на посещение в Нова Зеландия, където се видя с Ким Дотком. Хората от екипа на MegaUpload чакат месец август, когато новозеландският съд ще вземе решение за екстрадирането им в САЩ.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари