Съоснователят на Apple заяви, че премахва своята страница от Facebook. Той обяви причината за тази постъпка пред изданието USA Today.

Возняк е недоволен от това че най-голямата в света социална мрежа събира прекален много данни за потребителите и произволно се разпорежда с тази информация. Популярният специалист изрази своята поддръжка към генералния директор на Apple Тим Кук, който неотдавна каза, че Apple никога не е имала и няма да има проблеми с безопасността, каквито има Facebook. Стив Возняк допълни, че Apple печели от своите качествени продукти, а не от своите потребители.

Хората предоставят на Facebook най-подробни данни от своя живот, а… Facebook печели от това огромни пари, показвайки реклами. Целият доход на тази социална мрежа се базира на информацията за потребителите, но самите потребители нищо не получават за това“ – каза Воз.

На 11 април тази година се провежда еднодневен глобален бойкот срещу Facebook и Стив Возняк също няма да посещава социалната мрежа през това време, като и принадлежащите й онлайн услуги Instagram и WhatsApp.

Страхотният скандал с Facebook се разрази, когато стана известно, че британската компания Cambridge Analytica незаконно е получила данните на 80 милиона потребители на Facebook, повечето от които са жители на САЩ. По-късно се разбра, че са изтекли данните от 87 милиона акаунта.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за