Стив Джобс бе удостоен посмъртно с Grammy

0
24

Националната академия за звукозапис на САЩ (National Academy of Recording Arts and Sciences, Recording Academy, NARAS) обяви имената на лауреатите на специалните награди Grammy за особени заслуги (Special Merit Awards), сред които е включено и името на бившия главен изпълнителен директор и съосновател на Apple Стив Джобс. Той бе посмъртно отличен с Grammy Trustees Award – наградата на Съвета на настоятелите, която се присъжда за специални постижения в областта на музикалната индустрия на лица, които не са изпълнители.

В изявлението на Националната академия за звукозапис се отбелязва значителният принос на Стив Джобс „за създаването на продукти и технологии, променили начините за използване на музиката, телевизията и книгите“, и се посочва, че неговите иновации, включително плейърът iPod и онлайн магазинът iTunes Store, са предизвикали истинска революция както в индустрията, така и в методите за разпространение и продажба на музика.

Връчването на наградата на Съвета на настоятелите ще се състои на 11 февруари 2012 година. Сред лауреатите на премията са и композиторът Дейв Бартоломю и тонрежисьорът Руди Ван Гелдер.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари